Juve houdt Milan op afstand dankzij schitterende goal Pjanic

Juventus heeft dankzij een moeizame zege op Chievo Verona zijn voorsprong van vijf punten op AC Milan intact gehouden. Seizoensensatie Atalanta Bergamo rolde Sassuolo op.

Chievo Verona - Juventus 1-2
Juventus, waar Gianluigi Buffon zijn zeshonderdste Serie A-wedstrijd speelde, brak de ban in Verona pas na rust. In de 53ste minuut ontsnapte Mario Mandzukic aan zijn bewakers na een pass van Juan Cuadrado, waarna hij de bal laag in de hoek plaatste.

Chievo kwam in de 66ste minuut langszij via good old Sergio Pellissier. Het was het eerste seizoensdoelpunt van de 37-jarige clublegende, die al sinds 2000 onder contract staat in Verona. Het was de tweede tegenslag voor Juventus, dat in de eerste helft Andrea Barzagli had zien uitvallen met een uit de kom geraakte schouder.

Een kwartier voor tijd kwam Juventus weer aan de leiding, via een prachtige vrije trap van Miralem Pjanic, die de bal vanaf twintig meter in de kruising krulde. Juventus blijft daardoor onbedreigd koploper in de Serie A. Chievo, waar Jonathan de Guzman inviel, staat elfde.

Palermo - AC Milan 1-2
Milan kwam in de vijftiende minuut aan de leiding via Suso, die een fout van Palermo-doelman Josip Posavec afstrafte. Milan nam vervolgens niet verder afstand van de Siciliaanse laagvlieger en dat brak de Rossoneri in de tweede helft op, toen Ilija Nestorovski na een steekpass van Alessandro Diamanti de 1-1 verzorgde.

Invaller Gianluca Lapadula redde Milan negen minuten voor tijd, door de bal fraai achter Posavec te hakken. Milan rukt daardoor op naar plek twee en heeft vijf punten minder dan lijstaanvoerder Juventus. AS Roma speelde een duel minder en kan de Milanezen bij een zege op Bologna vanavond om 20.45 uur weer passeren.

Sassuolo - Atalanta Bergamo 0-3
Alejandro Gómez opende in de twintigste minuut op randje van buitenspel de score, waarna Mattia Caldara vijf minuten later met een volley voor de 0-2 zorgde. Andrea Conti prikte vlak voor rust zelfs de 0-3 binnen uit een corner.

Atalanta won liefst zes van zijn laatste zeven duels en staat met 22 punten vijfde. Sassuolo presteert tot nu toe teleurstellend en is de nummer zestien van de ranglijst.