Lazio weerstaat aanval van Napoli

Napoli heeft op eigen veld Lazio niet op de knieën kunnen dwingen. De Romeinen sloegen de aanval op de vierde plaats af, maar verloren wel terrein in de titelrace (1-1).

De laatste zeven duels hadden Napoli slechts twee zeges opgeleverd. Trainer Maurizio Sarri koos dit keer voor Dries Mertens als valse negen in plaats van Manolo Gabbiadini in de hoop dat na het bezoek van Lazio de cijfers rooskleuriger waren.

Getuige de mooie kansen die Mertens kreeg in de eerste helft van het Serie A-duel was de keuze van Sarri te billiken. Maar tegelijkertijd bleek de Belgische international niet de afmaker, waarop Napoli had gehoopt.

Kort na rust had Napoli dan toch de verdiende voorsprong te pakken. Marek Hamsik brak de ban door na een knappe individuele actie ook keeper Federico Marchetti te verschalken. Maar de Napolitaanse vreugde was van korte duur.

Twee minuten na de bevrijdende 1-0 volgde de koude douche voor Napoli. Balde Diao Keita passeerde doelman Pepe Reina bij de eerste paal, waardoor de gastheren opnieuw moesten beginnen. Napoli bleek niet bij machte het overwicht om te zetten in nog een treffer, zodat het genoegen moest nemen met een  punt.

Door het gelijkspel hield Lazio de minimale voorsprong op Napoli van één punt in stand, al kan Atalanta Bergamo zondag met een zege op Sassuolo de vierde plaats van de Romeinen afpakken. Bovendien kan de achterstand op koploper Juventus verder oplopen.