Miljoenenpubliek ziet Napolitaanse emotie bij Ruud Krol

Reacties

Zijn terugkeer naar Napels heeft veel losgemaakt bij Ruud Krol. Geëmotioneerd vertelde hij donderdag in De Wereld Draait Door over de reis die hij voor de VI Italië Special maakte met Simon Zwartkruis.

Miljoenenpubliek ziet Napolitaanse emotie bij Ruud Krol

Zoals hij in Napels werd overdonderd door zijn onverminderde populariteit, raakten de oude beelden die donderdag in DWDD werden getoond Krol in de ziel. Liefst 1,2 miljoen kijkers zagen hoe Krol met een brok in zijn keel naar zichzelf keek, schitterend in Stadio San Paolo of flanerend in de straten van de Zuid-Italiaanse volksstad die hij tussen 1980 en 1984 zijn thuis noemde.

Na zijn vertrek was Krol nooit meer in Napels geweest. 'Het was er gewoon niet meer van gekomen. Ik wilde wel graag, maar er kwam telkens iets tussen.' Krol had niet verwacht dat zijn terugkeer veel los zou maken. Verslaggever Zwartkruis dacht van wel, maar had ook een horrorscenario in zijn hoofd. 'Dat er twee oude vrouwtjes op het vliegveld zouden zwaaien, en verder helemaal niemand.'

Uiteindelijk waren er slechts twee mensen die níét naar Krol zwaaiden. Iedereen wilde met Rudy op de foto, tot de burgemeester van Napels en Gianfranco Zola aan toe. En zo waande Krol zich weer heel even in de jaren tachtig. 'Het was fantastisch. Net als toen, een grote roes.'

Mogelijk maakt het bezoek aan Napels veel meer los dan Krol had kunnen vermoeden. Voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft hem inmiddels benaderd voor een afspraak, of hij weer iets voor de club kan gaan betekenen. 'Iets in de scouting misschien', glunderde Krol, hevig geroerd door zijn terugkeer naar de stad die voor eeuwig in zijn hart zit.

De ultieme Italië Special

De Italië Special ligt in de winkel. Hij is ook te bestellen in de VI Webshop.
Bestel de Italië Special

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.