Jurjus over krampincident: 'Misschien bouw ik te veel spanning op'

Hidde Jurjus verloor bij zijn officiële debuut voor Roda JC Kerkrade tegen PEC Zwolle (4-2). Bij de laatste tegentreffer kreeg de doelman last van kramp. Een echte verklaring had de huurling van PSV niet voor het incident: 'Misschien bouw ik te veel spanning op bij mezelf.'

Voor de camera's van FOX Sports zocht Jurjus naar een reden voor het krampincident. 'Ik weet zelf ook niet hoe het komt. Ik had het er net met de fysio over, misschien dat de underwear te strak zat. Op momenten dat er niks aan de hand is, bouw ik spanning op bij mezelf door te huppen. De bal veranderde van richting en ik moest alles geven en toen schoot de kramp erin. Daarna was het ook weg, maar ik heb het nog nooit gehad. Even kijken wat ik eraan ga doen, want dit is niet de bedoeling. Ik denk ook als die kramp er niet inschiet dat ik wel goed kan afzetten.'

De doelman hield een dubbel gevoel over aan zijn debuut voor de Limburgers. 'We begonnen moeizaam en kwamen vol onder druk. Daarna profiteerden we van de slordigheden van Zwolle en komen we 1-0 voor. Misschien konden we op dat moment zelfs de tweede maken.'

Het liep echter anders voor Roda. Na gelijkmaker vlak voor rust van Dirk Marcellis, liep de thuisploeg uiteindelijk in de tweede helft uit naar een 4-2 overwinning. 'Na de rust zijn we er niet meer aan te pas gekomen', besloot de 23-jarige goalie.