Jürgen Klopp roept op tot actie na transfers naar Saoedi-Arabië

Reacties

Jürgen Klopp vreest na het vertrek van Fabinho en Jordan Henderson nog meer spelers kwijt te raken. De late transferdeadline in Saoedi-Arabië boezemt angst in bij de Liverpool-manager.

Jürgen Klopp roept op tot actie na transfers naar Saoedi-Arabië
© Pro Shots

Fabinho heeft getekend bij Ittihad Club en Henderson is vertrokken naar het Al-Ettifaq van Steven Gerrard. En dat nadat Liverpool al afscheid had genomen van Naby Keïta, James Milner en Alex Oxlade-Chamberlain, de middenvelders die de club na afloop van vorig seizoen transfervrij verlieten. Dat maakt het ingaan van Fabinho en Henderson op lucratieve voorstellen uit Saoedi-Arabië extra zuur voor Klopp.

'Die is gigantisch op dit moment', reageert Klopp tegenover de BBC op de vraag hoe groot de Saoedische invloed op de transfermarkt is. 'En het ergste is dat de transfermarkt daar drie weken langer open is. Dat gaat ons hier in Europa niet helpen.'

Volgens Klopp moeten de overkoepelende bonden ingrijpen, al beseft hij dat het met het oog op deze transferperiode al te laat is. 'De UEFA of FIFA moet hier een oplossing voor vinden. We weten nu simpelweg niet wat gaat gebeuren', aldus de Duitser.

Het heeft er alle schijn van dat The Reds overvallen zijn door de sterke opkomst van de Saoedische clubs. Het vertrek van Fabinho en Henderson in deze transferperiode was niet ingecalculeerd. Aanwinsten Dominik Szoboszlai en Alexis Mac Allister kunnen niet alleen het verlies van vijf middenvelders opvangen. Door Engelse media wordt Liverpool veelvuldig gelinkt aan Roméo Lavia, de negentienjarige Belg die onder contract staat bij het uit de Premier League gedegradeerde Southampton.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.