Ploeggenoten zwaaien Henderson uit in emotionele video

Reacties

Het vertrek van Jordan Henderson bij Liverpool is nu definitief. Het komt niet uit de lucht vallen, maar na dertien jaar trouwe dienst houdt het gemoederen wel bezig. Liverpool bevestigde donderdag dat Henderson voortaan voor Al-Ettifaq zal voetballen, en publiceerde een afscheidsvideo met mooie woorden van zijn teamgenoten.

Ploeggenoten zwaaien Henderson uit in emotionele video
© Pro Shots

'Brian, Brian, Brian, mijn broeder', begint Virgil van Dijk lachend, naar verluidt Hendersons opvolger als kapitein van Liverpool, zoals hij altijd verkoos om Jordan Henderson bij zijn tweede voornaam aan te spreken. 'Aanvoerder, legende. Je overtuigde me om hierheen te komen. Wát een speler ben jij geweest voor deze club. We zullen je missen', aldus de Bredanaar.

Ook Andy Robertson was geroerd door het vertrek van zijn vriend. 'Bedankt dat je me in je huis liet toen ik hierheen kwam, ik had geen idee hoe alles te regelen. Ik kan me deze club niet zonder jou voorstellen. De focus die je had in het jaar dat we kampioen werden, dat is wat ik me het meest zal herinneren. Hoe je iedereen hielp om dromen te verwezenlijken. Ik ga je missen, je laat een groot gat achter en we gaan dat proberen te vullen', belooft de Schot.

Trent Alexander-Arnold, die als broekie doorbrak op Anfield onder Hendersons vleugels, komt ook aan het woord: 'Hendo, bedankt voor alles. Jij hielp me om me thuis te voelen, op m'n gemak te voelen rondom de andere spelers. Als ik het woord aanvoerder hoor, denk ik meteen een jou. Thanks, skip', zegt de rechtsachter met de fijne trap.

Ook Cody Gakpo, die niet zo lang met Henderson samenspeelde, krijgt de kans om wat te zeggen. 'Ik weet nog dat we in een slechte periode zaten, en toen nam jij een keer het woord. Op dat moment dacht ik 'ja, jij bent echt de aanvoerder van deze ploeg.' Tot slot verscheen er ook een video met Jürgen Klopp, die echt ontdaan was.

'We gaan elkaar missen, dat weet ik. Da's het leven. Het is tot ziens, geen vaarwel. We blijven elkaar volgen. Je bent mijn langst dienende aanvoerder. Ik ga je missen, ik ga onze gesprekken missen en ik wens je het beste op je reis. Ik weet dat het woord vaak gebruikt wordt, maar jij bent met recht een legende.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.