Jordi Cruijff in officiële functie terug bij Barcelona

Reacties

Jordi Cruijff keert 25 jaar na zijn vertrek bij de club terug bij Barcelona. De Catalanen maken bekend dat de Nederlander aan de slag gaat in het technisch secretariaat van de club. Hij begint per 1 augustus. 

Jordi Cruijff in officiële functie terug bij Barcelona
© Pro Shots
© Pro Shots

Cruijff komt over van het Chinese Shenzhen FC, waar hij de hoofdtrainer was. Het is nog niet precies duidelijk wat zijn functie zal gaan inhouden. Cruijff was eerder al technisch directeur bij AEK Larnaca uit Cyprus en Maccabi Tel Aviv uit Israël.

Joan Laporta, de voorzitter van Barcelona, was altijd goed bevriend met Johan Cruijff. In februari, toen de presidentsverkiezingen nog in volle gang waren, sprak diens zoon Jordi zijn steun uit voor Laporta. Nu krijgt de Nederlander dus een baan bij Barcelona van de preses.

Cruijff speelde in de jeugdopleiding van Barcelona en haalde het eerste elftal, waarin hij tot 53 wedstrijden kwam. In 1996 vertrok hij vervolgens naar Manchester United. 25 jaar na zijn vertrek is Cruijff nu terug bij zijn geliefde club.

Of Cruijff komend seizoen zal gaan samenwerken met Ronald Koeman, is nog altijd niet zeker. Volgens Catalaanse media wijst alles er wel op dat de hoofdtrainer mag blijven. Dit is echter nog niet bevestigd door Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.