Verkiezingen Barcelona: Jordi Cruijff geeft campagne Laporta enorme boost

Reacties

Joan Laporta heeft van Jordi Cruijff een flinke impuls gekregen bij zijn strijd om terug te keren als president van Barcelona. De oud-speler van Barça en huidige coach van Shenzhen FC zegt wel te weten op wie Johan Cruijff zou hebben gestemd.

Verkiezingen Barcelona: Jordi Cruijff geeft campagne Laporta enorme boost
© Pro Shots

De uitgestelde presidentsverkiezingen bij de Spaanse topclub vinden op 7 maart plaats, dan wordt door de leden gestemd over wie de definitieve opvolger wordt van de al vertrokken Josep Maria Bartomeu. Er zijn nog drie kandidaten in de race: Antoni Freixa, Víctor Font en Joan Laporta. Mocht laatstgenoemde winnen, dan zou dat in zekere zin een terugkeer naar oude tijden betekenen. Laporta had tussen 2003 en 2010 de leiding in Camp Nou en werkte toen nauw samen met Johan Cruijff.

Jordi Cruijff werd in een interview met El Larguera gevraagd naar de kandidatuur van Laporta, die geldt als favoriet om de opvolger van Bartomeu te worden: 'Barcelona wil terugkeren naar de mooie tijden. Laporta maakte goede en gewaagde keuzes en velen verlangen terug naar die goede periode. Het spandoek in Madrid was een duidelijke boodschap. Een paar woorden, maar erg helder.'

De zoon van de legendarische nummer 14 doelde op de enorme banner die Laporta midden december liet uitrollen in het centrum van Madrid, vlakbij Estadio Santiago Bernabéu. 'Ik wil je weer zien', luidde de uitdagende tekst, waaruit zelfvertrouwen sprak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Laporta staat bekend als een vertegenwoordiger van het gedachtengoed van Johan Cruijff. Jordi Cruijff onderstreepte dat nog maar eens toen hem werd gevraagd op wie zijn vader eigenlijk zou hebben gestemd. 'Laporta en mijn vader konden altijd heel goed overweg en hebben vaak samengewerkt. Ik weet vrij zeker dat hij op Laporta zou hebben gestemd', aldus de 47-jarige coach, die daarmee de status van Laporta als Cruijff-volgeling nog een flinke boost gaf.

Jordi Cruijff wil zich verder niet nadrukkelijk mengen in de verkiezingsstrijd. Hij ontkende eerder al betrokken te zijn bij de campagne van Font. 'Ik blijf aan de zijlijn staan, maar het is een eer dat er aan me gedacht wordt bij Barcelona. Het is aan de leden om de beste kandidaat te kiezen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.