Jeugd krijgt kans bij Barça: 'We hebben al zeven nieuwe spelers'

Reacties

Barcelona heeft door de coronacrisis beperkte middelen op de transfermarkt, maar dat hoeft volgens voorzitter Josep Maria Bartomeu ook geen enkel probleem te zijn. Er dienen zich namelijk tal van jeugdspelers aan, die komend seizoen een kans moeten krijgen in het eerste elftal.

Jeugd krijgt kans bij Barça: 'We hebben al zeven nieuwe spelers'
© Pro Shots

Dat zegt Bartomeu in een uitgebreid interview met Mundo Deportivo. Tegenover de Catalaanse sportkrant is de Barça-preses optimistisch over de doorbraak van spelers uit La Masia zoals Riqui Puig, Ansu Fati en verdediger Ronald Araujo. 'Gezien hun ontwikkeling en hoe ze momenteel trainen, moeten ze nu aan spelen toekomen in het eerste elftal. Het is goed nieuws voor Barcelona dat het B-elftal weer spelers levert voor het eerste elftal', zegt Bartomeu over de drie talenten.

En dus, zegt Bartomeu, heeft Barcelona voor komend seizoen al 'zeven nieuwe spelers'. Daarmee doelt de voorzitter naast Puig, Fati en Araujo ook nog op de in januari al vastgelegde talenten Pedri (17), Trincäo (20) en Matheus Fernandes (22), die voor een gezamenlijk bedrag van circa 43 miljoen euro zijn overgenomen van respectievelijk Las Palmas, Sporting Braga en Palmeiras. Daarnaast komt Miralem Pjanic over van Juventus in een ruildeal met de Braziliaan Arthur.

Of daar met Lautaro Martínez nog een achtste aanwinst bijkomt, kon Bartomeu niet zeggen. De Argentijnse spits heeft een transfersom van 111 miljoen euro in zijn contract staan bij Internazionale en lijkt alleen haalbaar voor Barça als het spelers kan ruilen. 'We hebben erover gesproken met Inter, maar voor nu is het even stopgezet', aldus Bartomeu, die ook aangaf dat de terugkeer van Neymar heel moeilijk te realiseren is zonder spelers te ruilen met Paris Saint-Germain.

Contracten
Daarnaast is Barcelona nog altijd bezig met het verlengen van de contracten van Lionel Messi en Marc-André ter Stegen. Bartomeu is optimistisch dat zowel de Argentijnse sterspeler, die nog een contract heeft tot medio 2021, als de Duitse doelman, die nog twee jaar vastligt, zal bijtekenen. Het contract van Luis Suárez loopt eveneens af na volgend seizoen, maar in zijn verbintenis staat een clausule dat die automatisch wordt verlengd bij een bepaald aantal gespeelde duels.

Frenkie en Riqui Puig als nieuw gouden duo? 'In elke pass van Puig zit informatie'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.