Toptalent Barça hoopt tandem te vormen met Frenkie de Jong

Reacties

Pedro González López, voetbalnaam Pedri, moet één van de nieuwe sterren van Barcelona worden. De zeventienjarige Spanjaard komt in de zomer over van Las Palmas en stelt zich op de clubkanalen van Barça alvast voor.

Toptalent Barça hoopt tandem te vormen met Frenkie de Jong
© Pro Shots

Pedri had er pas een paar wedstrijden voor Las Palmas op zitten, toen Barcelona hem al vastlegde. De Catalanen betaalden een bedrag van vijf miljoen euro, dat via verschillende bonussen nog kan oplopen richting de twintig miljoen. De jonge creatieveling, die als linksbuiten en aanvallende middenvelder uit de voeten kan, mocht wel nog het seizoen afmaken in de Segunda División.

Komende zomer krijgt hij bij Barcelona de kans om zich in de voorbereiding te laten zien aan trainer Quique Setién en dus wordt het toptalent alvast geïntroduceerd. 'Het is mijn droom om in Camp Nou te spelen, al sinds ik heel klein was', aldus Pedri, die door de gehele Europese top gevolgd werd, maar heel bewust voor Barcelona koos.

'In de kleedkamer bij Las Palmas proberen ze me al gek te maken, daar zeggen ze dat Setién van mijn speelstijl houdt. Andrés Iniesta is altijd mijn grote voorbeeld geweest, maar door mijn vader heb ik ook veel beelden gezien van Michael Laudrup', vertelt de kleine dribbelaar.

Waar Iniesta met Xavi een briljant duo vormde, hoopt Pedri met Frenkie de Jong een goede tandem te zijn. 'Ik denk dat ik met Frenkie het beste duo kan vormen. We passen goed bij elkaar. Van alle spelers in de huidige selectie lijkt mijn speelstijl ook het meest op die van hem, al speel ik iets verder naar voren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het beste Barcelona sinds 2000
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.