'Je zag de gelatenheid op het gezicht van Frenkie de Jong'

Reacties

Frenkie de Jong heeft het momenteel zwaar bij Barcelona. Dat constateert Ronald de Boer. Er zijn zelfs twijfels over zijn toekomst in Camp Nou.

'Je zag de gelatenheid op het gezicht van Frenkie de Jong'
© Pro Shots

In de nipte zege op Elche (3-2) werd de Oranje-international gewisseld. Na afloop kreeg de voormalige Ajacied ervan langs in de Spaanse media. Trainer Xavi nam het tijdens de persconferentie op voor de hevig bekritiseerde middenvelder.

De Boer weet vanwege zijn tijdperk bij Barcelona als geen ander hoe onverbiddelijk de Catalaanse en Spaanse media kunnen zijn, maar meent dat De Jong in zijn slechtste periode bij Barcelona zit. 'Je zag die gelatenheid op zijn gezicht; ik ben niet happy hier. Vorig jaar liepen ze weg met hem, toen was het een geweldenaar. Het gaat ook zo snel in het voetbal', aldus De Boer bij Rondo.

Het zou Marco van Basten, die net als De Boer aanschoof bij het Ziggo-programma, niet verbazen als De Jong vertrekt. Stilaan wordt het Nederlandse smaldeel immers kleiner en kleiner. 'Doordat ze een keuze maken voor de jeugd, voel je dat een beetje. Je hebt best kans dat ze langzaam afscheid nemen van dat gedeelte', zo noemde hij ook de al vertrokken Ronald Koeman en de afnemende speeltijd voor Sergiño Dest en Luuk de Jong.

Ruud Gullit ziet nog een reden. 'Je moet wel beter zijn dan wat je hebt, maar Frenkie brengt misschien ook nog wel wat op', doelt hij op de flinke transfersom die het noodlijdende Barcelona mogelijk kan vragen voor De Jong, die nog tot medio 2026 vastligt in Camp Nou.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.