Jansen verwacht zware return, nog zonder Karlsson en Sugawara

Pascal Jansen houdt gemengde gevoelens over aan de wedstrijd van AZ tegen Tuzla City. De trainer van de Alkmaarders is blij met de winst (1-0), maar had zijn elftal graag vaker zien scoren. Omdat de overwinning mager uitviel, is AZ nog niet zeker van plaatsing voor de derde voorronde van de Conference League.

AZ
AZ
1 - 0
Tuzla City
Tuzla City

De eerste helft, waarin AZ het enige doelpunt van de wedstrijd maakte, bood reden tot tevredenheid. 'In de eerste helft hebben we bij vlagen het spel op de mat gelegd dat we willen zien', zegt Jansen tegen RTL7. 'Het is een lastige tegenstander, die hier komt om te ontregelen en op de counter te spelen. Het is jammer dat we niet één of twee doelpunten meer hebben gemaakt, dat had het iets aangenamer gemaakt.'

In de ogen van Jansen was het spel van AZ op bepaalde momenten verzorgd, maar ontbrak het 'laatste zetje'. 'Naarmate de vermoeidheid zich vormt bij de tegenstander, ze zich nog verder ingraven en de ruimtes nog kleiner worden, mogen we wat mij betreft meer opportuun spelen, met wat vroegere voorzetten en meer mensen in de zestien', vindt de trainer, die een 'pittig duel' verwacht in Bosnië en Herzegovina.

'Zij hebben nu een uitslag waar ze niet ontevreden over hoeven tezijn. Wij op zich wel, want we hadden er één of twee meer moeten maken. Het zal een gevecht worden', voorspelt Jansen. Hij zal het dan nog steeds moeten stellen zonder Jesper Karlsson (spierblessure) en Yukinari Sugawara, die nog herstelt van een knieblessure. Er is Jansen veel aan gelegen zijn ploeg in de komende weken fysiek topfit te krijgen. 'We zitten in een voorbereidende periode en we moeten klaar zijn voor de competitie. We blijven werken aan onze fitheid.'