Jansen rekent op Oranje-internationals bij AZ

Reacties

De voorbereidingsperiode voor AZ richting het nieuwe seizoen is in volle gang, maar trainer Pascal Jansen kan nog niet over de Alkmaarse Oranje-internationals beschikken. Owen Wijndal, Teun Koopmeiners en Marco Bizot sluiten volgens planning over anderhalve week aan. Jansen rekent erop dat die planning gevolgd wordt, van concrete transferplannen is volgens hem geen sprake.

Jansen rekent op Oranje-internationals bij AZ
© Pro Shots

Wijndal, Koopmeiners en Bizot hebben nu nog vakantie na hun EK-verplichtingen. Het is niet volledig windstil geweest rond de drie in de voorbije periode. Zo voerde AZ met Atalanta Bergamo gesprekken over Koopmeiners en heeft Olympiakos Piraeus serieuze interesse in Bizot.

Jansen maakt zich niet druk, hij verwacht dat de drie op 18 juli gewoon kunnen aansluiten om toe te werken naar het nieuwe Eredivisie-seizoen. 'De transfermarkt is onvoorspelbaar en moet nog op gang komen. Maar op dit moment speelt er niks concreets. Ik heb dagelijks contact met Max Huiberts en als er echt iets zou spelen dat ik moet weten, zou ik het van hem horen', aldus de opvolger van Arne Slot. Vanuit AZ werd donderdag nog eens benadrukt dat de club sowieso geen belangrijke spelers kwijt wil raken aan concurrenten uit de Nederlandse top.

De AZ-trainer is ook optimistisch over de scoutingsafdeling van zijn club. Mocht een van de bepalende spelers vertrekken, dan kan AZ snel handelen, denkt Jansen: 'Mocht er toch iets gebeuren op dat vlak, dan ben ik ervan overtuigd dat Max en onze scouting voor adequate vervangers zorgen. Want we streven een hoog niveau na bij AZ.'

Boulahrouz
Jansen heeft bij het trainingskamp in Epe assistentie van een voormalig Oranje-international. Khalid Boulahrouz is tijdelijk aangesloten bij de technische staf rond het eerste elftal en hij blijft actief bij de A-selectie tot eind juli. Dan beginnen de jeugdelftallen van AZ weer met trainen en gaat Boulahrouz zich focussen op de Onder-18, al bestaat de kans ook dat Boulahrouz betrokken blijft bij de A-selectie. 'Eind juli gaan we met Khalid de balans opmaken', aldus Jansen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.