AZ houdt assistenten bij eerste selectie

Reacties

Robert Franssen en Kenneth Goudmijn blijven ook de komende seizoenen als assistenten aan AZ verbonden.

AZ houdt assistenten bij eerste selectie
© Pro Shots

Franssen en Goudmijn schoven aan het einde van het vorige jaar door naar de hoofdmacht, nadat hoofdtrainer Arne Slot in die tijd werd ontslagen. Pascal Jansen werd aangesteld als coach en het duo schoof aan in de assistentrol. Ook Jansen verlengde onlangs zijn contract tot medio 2023.

Voor zijn rol bij de hoofdmacht was Franssen dus actief in de jeugd bij AZ, hij werkte ook als jeugdcoach bij De Graafschap. In het afgebroken seizoen 2019/20 was AZ Onder-19 onder Franssen goed begonnen aan de kampioenspoule, AZ was ongeslagen na zes duels en had een gat van vijf punten geslagen voordat de competitie door de coronacrisis definitief werd stilgelegd.

Goudmijn speelde in het verleden voor AZ en is sinds 2016 actief bij de club als trainer. Zijn zoon Kenzo Goudmijn debuteerde inmiddels in de hoofdmacht, dit seizoen komt hij op huurbasis uit voor Sparta Rotterdam.

Het eerste elftal van AZ is inmiddels begonnen aan de voorbereiding op dit seizoen. Zaterdag wordt er geoefend tegen NEC. Met RC Genk, RB Leipzig en Real Sociedad heeft AZ enkele sparringpartners van formaat gestrikt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.