Jans wil verder kijken en laat PEC achter zich

Reacties

Ron Jans vertrekt na dit seizoen bij PEC Zwolle. De 58-jarige oefenmeester wil verder kijken en gaat zijn aflopende contract niet verlengen.

Jans wil verder kijken en laat PEC achter zich

'Van meet af aan heb ik het fantastisch naar mijn zin in Zwolle', vertelt Jans op de clubsite. 'We hebben met elkaar historie geschreven en ik vind het prachtig daar onderdeel van uit te maken. Toch heb ik besloten om deze zomer te vertrekken bij de club. Simpelweg omdat ik benieuwd ben, naar datgene er tegen die tijd op mijn pad komt. De komende periode ben ik echter tot in mijn vezels gemotiveerd om handhaving in de Eredivisie te realiseren en mijn tijd in Zwolle waardig af te sluiten.'

De selectie van de Zwollenaren is woensdag ingelicht tijdens het trainingskamp in Spanje. Jans gaf dinsdag aan de clubleiding aan dat hij zijn contract niet wil verlengen. PEC ging als nummer zestien de winterstop in.

Voorzitter Adriaan Visser noemt Jans de meest succesvolle trainer in de geschiedenis van PEC. 'Wij respecteren het besluit van Ron om de samenwerking komende zomer te beëindigen. Samen met hem hebben we als club de afgelopen jaren een prachtige ontwikkeling doorgemaakt. Ook hebben we de afgelopen drieënhalf jaar een fijne werkrelatie met elkaar opgebouwd. Op die energieke voet verschijnen we gezamenlijk aan de start van de tweede seizoenshelft. Daarbij durf ik met zekerheid te stellen dat Ron, samen met de overige leden van de technische staf en de selectie, er alles aan gaat doen om het Eredivisie-schap van PEC Zwolle te continueren.'

Eerder werd al duidelijk dat Jans tijdens het trainingskamp met PEC om de tafel zou gaan. 'Traditioneel praten we op de tweede dag van ons trainingskamp met de trainer. Dat is dit jaar niet anders', zei technisch directeur Gerard Nijkamp in december.

Jans is bezig aan zijn vierde seizoen bij PEC. In zijn eerste jaar won hij direct de KNVB-beker door Ajax in de finale met 5-1 te verslaan. Later werden de Amsterdammers in de strijd om de Johan Cruijff Schaal met 1-0 verslagen. Daarnaast debuteerde PEC met Jans aan het roer in Europa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.