PEC sluit desastreuze seizoenshelft in stijl af bij Heracles

Reacties

Heracles Almelo heeft het kalenderjaar positief afgesloten met een overwinning op PEC Zwolle: 3-0. Voor de ploeg van trainer Ron Jans werd het met onder meer twee rode kaarten een middag om snel te vergeten. En dat was niet voor het eerst dit seizoen.

PEC sluit desastreuze seizoenshelft in stijl af bij Heracles

Jans was de laatste weken al niet te benijden met flinke Eredivisie-nederlagen tegen Feyenoord (3-0), FC Groningen (0-4) en Vitesse (1-3). Toen zijn ploeg afgelopen woensdag in de slotminuut door een dubieuze penalty ook nog uit het bekertoernooi vloog tegen FC Utrecht, nam de moedeloosheid bij Jans nog verder toe. Dat de gifbeker nog allerminst leeg was voor PEC, bleek zondagmiddag in het laatste duel van 2016.

Aanvankelijk was er nog geen vuiltje aan de lucht voor PEC, maar na een kwartier sloeg het noodlot voor het eerst toe. Bart Schenkeveld veroorzaakte een strafschop in een ultieme poging Brandley Kuwas van scoren af te houden. Scheidsrechter Edwin van de Graaf was onverbiddelijk en trok de rode kaart. Samuel Armenteros kende eveneens geen genade. De Zweedse spits schoot de penalty onberispelijk binnen en maakte zo zijn zesde Eredivisie-goal in de laatste zes duels.

PEC Zwolle kwam al vroeg met tien man te staan door deze overtreding van Bart Schenkeveld.
PEC Zwolle kwam al vroeg met tien man te staan door deze overtreding van Bart Schenkeveld.

Heracles stevende daarmee al vroeg af op de derde thuiszege op rij, maar had opvallend veel moeite om de tien spelers van PEC het vuur na aan de schenen te leggen. Armenteros kreeg weliswaar wat kansjes en Robin Gosens kopte vlak na rust voorlangs, maar veel kreeg PEC-doelman Mickey van der Hart niet te doen. Zelfs toen aanvoerder Bram van Polen na een uur zijn tweede gele kaart kreeg voor het opzichtig vasthouden van Gosens, hield PEC lang stand.

De onfortuinlijke bezoekers mochten daarom nog heel even aan de gelijkmaker ruiken toen Ryan Thomas in de 77ste minuut bij een van de spaarzame uitbraken Bram Castro tot een redding dwong. In de slotfase was het echter gedaan met het verzet van PEC. Invaller Vincent Vermeij kopte raak uit een prachtige pass van Joey Pelupessy. Collega-invaller Daryl van Mieghem, de vervanger van de geblesseerd geraakte Brahim Darri, zorgde met een schot in de kruising voor het fraaie slotakkoord.

Heracles bezorgde zichzelf daarmee een mooi kerstcadeau, maar PEC moet tijdens de winterstop de wonden likken. De kwakkelende ploeg van Jans won sinds eind oktober geen enkele wedstrijd meer en staat daardoor zestiende. Bovendien zijn Van Polen, Schenkeveld en Danny Holla, die al vroeg een gele kaart kreeg, allemaal geschorst voor het eerstvolgende competitieduel met Ajax en vielen Django Warmerdam en Queensy Menig geblesseerd uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.