Jallet vertrekt na komst Tete naar Ajax-opponent Nice

Reacties

Ajax treft volgende week woensdag in de derde voorronde van de Champions League waarschijnlijk een oude bekende. Christophe Jallet heeft na zijn vertrek bij Olympique Lyon een driejarig contract getekend bij Olympique Nice.

Jallet vertrekt na komst Tete naar Ajax-opponent Nice

Jallet was begin mei in De Arena basisspeler toen Lyon op bezoek kwam voor de halve finale van de Europa League. Het is een van zijn laatste duels in dienst van Les Gones gebleken, want de 33-jarige rechtsback liet onlangs zijn nog een jaar doorlopende contract ontbinden. Door de komst van Ajacied Kenny Tete en de aanwezigheid van Rafael da Silva (ex-Manchester United) was het uitzicht op speeltijd ernstig verslechterd.

Daarmee zijn de perspectieven van Jallet in Lyon in korte tijd drastisch veranderd. Sinds de Frans international medio 2014 overkwam van Paris Saint-Germain was hij onomstreden. Afgelopen seizoen kwam de ervaren verdediger mede door blessures echter tot slechts 22 duels. In Nice is Jallet echter meer dan welkom. Trainer Lucien Favre denkt de routinier goed te kunnen gebruiken, om te beginnen in het tweeluik met Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.