Tete verruilt Ajax voor Olympique Lyon

Reacties

Kenny Tete vervolgt zijn carrière in Frankrijk. De 21-jarige rechtsback zal spoedig een meerjarige verbintenis tekenen bij Olympique Lyon.

Tete verruilt Ajax voor Olympique Lyon

Dat Tete bij Ajax zou vertrekken was al enige tijd duidelijk. De international had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2018, maar contractverlenging was niet langer aan de orde. Ajax bereikte enkele weken geleden zelf al overeenstemming met Galatasaray over een transfersom van drie miljoen euro, maar de voorkeur van Tete ging niet uit naar een Turks avontuur.

In de daaropvolgende weken werd de rechtsback gelinkt aan Crystal Palace, Juventus, Internazionale en Olympique Lyon. De Franse club was direct heel concreet. De Amsterdammer is momenteel in Frankrijk en de verwachting in de Franse media is dat hij nog vandaag wordt gepresenteerd.

In een eerder stadium lijfde Olympique Lyon, afgelopen seizoen tegenstander van Ajax in de halve finale van de Europa League, ook al Bertrand Traoré in. Door zijn aanstaande vertrek hoefde Tete deze week ook niet met Ajax mee te reizen naar Oostenrijk, waar de ploeg van trainer Marcel Keizer momenteel op trainingskamp is.

'Er is te veel gebeurd tussen Ajax en Tete'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.