Tete en Traoré debuteren voor Lyon met ruime zege op Celtic

Kenny Tete en Bertrand Traoré hebben zaterdag hun officieuze debuut gemaakt voor Olympique Lyon. De twee ex-Ajacieden speelden de tweede helft mee in de oefenwedstrijd tegen Celtic, dat in het eigen Celtic Park met 0-4 onderuit ging.

Celtic won vrijdag nog met 0-2 op bezoek bij Linfield in de tweede voorronde van de Champions League. Een dag later verschenen de Schotten met een grotendeels ander elftal aan de aftrap tegen Lyon, waar Memphis Depay een basisplaats had. Pas nadat Tete en Traoré meteen na rust binnen de lijnen waren gekomen, maakten de Fransen het verschil.

De van Chelsea overgekomen Traoré stond in de 51ste minuut aan de basis van de openingstreffer toen hij werd gelanceerd door Nabil Fekir. Nadat de afgelopen seizoen aan Ajax verhuurde aanvaller was gestuit op doelman Conor Hazard, halverwege de vervanger van Dorus de Vries, was het voor Maxwel Cornet een koud kunstje binnen te tikken.

In het laatste halfuur liep de score verder op door doelpunten van Fekir en de piepjonge spitsen Myziane Maolida en Amine Gouiri, die een kans kregen in de punt van de aanval nu sterspeler Alexandre Lacazette is verkocht aan Arsenal. Komende dinsdag wacht voor Tete en Traoré een weerzien met hun oude ploeggenoten als Lyon oefent tegen Ajax.

Nabil Fekir, Maxwel Cornet en Bertrand Traoré na de 0-1.