Tete verheugt zich op samenwerking met Traoré en Memphis

Reacties

Kenny Tete is maandag officieel gepresenteerd als aanwinst van Olympique Lyon, dat in eerste instantie vier miljoen euro overmaakt naar Ajax. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen.

Tete verheugt zich op samenwerking met Traoré en Memphis

Die details heeft voorzitter Jean-Michel Aulas bekendgemaakt bij de presentatie. De 21-jarige rechtsback, wiens contract bij Ajax nog doorliep, vertelde dat hij meerdere opties had toen hij zijn zinnen had gezet op een vertrek uit Amsterdam. 'Lyon is een geweldige club, met een rijke geschiedenis, een mooi stadion en een geweldige sfeer', aldus de aanwinst.

Met de overstap naar de nummer vier van Frankrijk heeft Tete een teleurstellende periode afgesloten. Onder Peter Bosz kwam de verdediger vorig seizoen amper aan de bak en moest hij Joël Veltman voor zich dulden. Tete: 'Mijn laatste seizoen bij Ajax was niet positief, het was moeilijk voor mij. Maar ik ben optimistisch. Het waren keuzes van een coach.'

De zesvoudig Oranje-international kijkt nu vooral vooruit en kan niet wachten om zich te meten op een hoger niveau. En dat bij een enorm grote club, zoals Tete Lyon beschrijft. 'Dat merkte ik vorig jaar toen we hier met Ajax kwamen in de Europa League. We speelden goed in eigen huis, maar in Lyon hadden we veel problemen. Het team is erg sterk. Gelukkig ken ik Bertrand (Traoré, red.) en Memphis al. Ik kijk er erg naar uit om met ze samen te spelen in het shirt van Lyon', toonde de rechtsback, die voor vier jaar tekende in Frankrijk, zich gretig.

Buitenkansje

Trainer Bruno Genesio vertelde dat hij bij het begin van de transferperiode niet eens zijn zinnen had gezet op de komst van een rechtsback. 'Maar dit was echt een echte kans. Kenny past bij het profiel van een moderne back. We hebben deze mogelijkheid met beide handen gegrepen', zei de coach, die met Traoré, Mariano Díaz, Ferland Mendy en Marçal nog vier andere aanwinsten moet inpassen. Lyon opent het seizoen op 5 augustus met een thuiswedstrijd tegen Strasbourg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.