Irak heeft in Doha (Qatar) de thuiswedstrijd tegen Iran verloren. Eerder op de dag speelde Verenigde Arabische Emiraten in Jordanië gelijk tegen Syrië.

Irak
0 - 3
Iran
Iran

Dick Advocaat beleefde een dramatische start van de wedstrijd, want de bondscoach van Irak zag Iran binnen twee minuten al op voorsprong komen. Alireza Jahanbakhsh kopte bij de tweede paal een voorzet van Mehdi Taremi binnen. Donderdag was de Feyenoord-aanvaller ook al goud waard voor Iran, want toen maakte hij het enige doelpunt tijdens het WK-kwalificatieduel met Syrië.

Vijf dagen later was Taremi de grote man aan de kant van Iran, want na de vroege assist maakte de aanvaller van FC Porto in de 69ste minuut zelf de tweede treffer namens Iran. Vier minuten na rust dacht Irak overigens nog wel even op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt van Ali Mohanad werd afgekeurd vanwege buitenspel. De gifbeker was na de 0-2 nog niet leeg voor Advocaat, want Ali Gholizadeh maakte er kort voor tijd zelfs nog 0-3 van.

Syrië
Syrië
1 - 1
Ver. Arab. Emir.

Verenigde Arabische Emiraten speelde voor de tweede keer gelijk deze WK-kwalificatiereeks. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk kwam na twaalf minuten via Ali Ahmed Mabkhout nog wel op 0-1, maar Mahmood Albaher bepaalde de eindstand in de 64ste minuut op 1-1.

Iran is met zes punten uit twee duels koploper in Groep A van de Aziatische WK-kwalificatiezone. Advocaat en Van Marwijk mogen ook nog hopen op het WK, maar moeten dan wel wedstrijden gaan winnen. De nummer één en twee plaatsen zich voor het WK, terwijl de nummer drie via de play-offs nog een kans krijgt.