Chaos bij Azië Cup: journalisten proberen bondscoach Irak aan te vallen

Reacties

De Irakese bondscoach Jesús Casas is bedreigd door journalisten tijdens de persconferentie na afloop van de achtste finale van Azië Cup tegen Jordanië. Na de uitschakeling kreeg Casas het verwijt tijdens het toernooi te veel interviews te hebben gegeven.

Chaos bij Azië Cup: journalisten proberen bondscoach Irak aan te vallen
Irak
Irak
2 - 3
Jordanië
Jordanië

Irak plaatste zich als groepswinnaar voor de knock-outfase, maar werd in de achtste finale uitgeschakeld door Jordanië. Op het persmoment na afloop liepen de gemoederen bij enkele aanwezige journalisten hoog op. Beveiligers moesten hen bij bondscoach Casas weghouden, zo is te zien op beelden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Irakese voetbalbond heeft de pijnlijke taferelen in een statement inmiddels veroordeeld en spreekt van walgelijk en roekeloos gedrag richting de bondscoach. Ook zullen er maatregelen worden getroffen om te voorkomen dat Casas nogmaals in dergelijke situaties terechtkomt.

De Spanjaard erkende tegenover Cadena COPE dat dit hem nog nooit eerder is overkomen. 'Maar vergeet niet dat de situatie hier heel anders is. Media zijn niet geaccrediteerd. Je moet gewoon een Instagram-account hebben en 100.000 volgers op YouTube. Het is lastig om te vergelijken met andere landen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Azië Cup
Meer over Azië Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.