Ivoriaanse pers keert zich tegen nationale ploeg na 'vernedering' op Afrika Cup

Reacties

De Ivoriaanse media waren bikkelhard voor de nationale ploeg na de harde afstraffing van het gastland tegen Equatoriaal-Guinea op de Afrika Cup. Uitschakeling dreigt en de media eisen dat er koppen gaan rollen.

Ivoriaanse pers keert zich tegen nationale ploeg na 'vernedering' op Afrika Cup
© Pro Shots
Equatoriaal-Guinea
Equatoriaal-Guinea
4 - 0
Ivoorkust
Ivoorkust

Door de ruime nederlaag is Ivoorkust derde geëindigd in de groep. Op de Afrika Cup gaan ook de beste nummers drie door, waardoor Ivoorkust nog een sprankje hoop heeft. Dan moeten Kameroen en Gambia bijvoorbeeld gelijkspelen dinsdag. En er zijn nog meer mogelijkheden. Toch nemen de kranten, dagbladen en online media alvast een voorschot op de dramatische eliminatie tijdens het thuistoernooi.

Fraternity Morning noemde de nederlaag 'een debacle', The Mandate sprak van 'een nachtmerrie' en L'Expression of L'inter vond het ronduit 'een vernedering'. 'Deze selectie maakt Ivoorkust te schande', schrijft Super Sport, dat ook oproept om Idriss Diallo (voorzitter van de nationale voetbalbond) en Jean-Louise Gasset (bondscoach) te slachtofferen. 'Gasset moet eruit, Idriss moet opstappen.'

© L'Expression of L'inter
© Super Sport

Daar is ook RHDP News het mee eens. 'Hun koppen moeten rollen.' Le Jour meent dat alleen Gasset moet aftreden. Le Sursaut spreekt van 'een zinkend schip'. En zo waren er nog veel meer media die onverbiddelijk waren over een van de grootste teleurstellingen in het Ivoriaanse voetbal van dit millennium.

Ook Didier Drogba, een van de grootste spelers die het land ooit kende, heeft de deceptie van dichtbij meegemaakt. In een interview met Linfodrome sloeg de 105-voudig international alarm. 'We moeten onszelf de juiste vragen stellen. Maar we moeten vooral ook de juiste beslissingen nemen. Ivoorkust kan niet het toernooi binnenhalen en dan op deze manier uitgeschakeld worden. Dat is toch een probleem.'

Afrika Cup

Stand Groepsfase Groep A Afrika Cup 2023 Côte d'Ivoire

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Equatoriaal-Guinea
3
2
1
0
9-3
+6
7
2
Nigeria
3
2
1
0
3-1
+2
7
3
Ivoorkust
3
1
0
2
2-5
-3
3
4
Guinee-Bissau
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.