Italiaanse penaltyheld Donnarumma bescheiden: 'Slechts een startpunt'

Reacties

Gianluigi Donnarumma schaarde zich als 22-jarige in het gezelschap van zijn illustere voorgangers als Dino Zoff en Gianluigi Buffon. Voor de doelman van de Azzurri was er meer reden om met veel genoegen terug te kijken op de Italiaanse machtsgreep in Europa.

Italiaanse penaltyheld Donnarumma bescheiden: 'Slechts een startpunt'
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Engeland
Engeland

Donnarumma werd zondag de held van de natie dankzij zijn hoofdrol in de penaltyreeks. Bij de gemiste strafschop van Marcus Rashford kreeg hij de hulp van het aluminium, maar de pogingen van Jadon Sancho en Bukayo Saka werden een prooi van de goalie. Daarmee hield hij een indrukwekkende reeks in stand. In alle vijf duels van Italië die moesten worden beslecht door strafschoppen, stapte hij als winnaar van het veld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Al tijdens het EK had hij met Italië geschiedenis geschreven door het stokoude record van Dino Zoff te breken. 'Ik ben een legende voorbijgegaan. Het is ongelooflijk dat ik iemand als Zoff passeer', zei Donnarumma nadat hij 1.168 minuten – 25 minuten meer dan het oude record - zijn doel schoon had gehouden.

Er was meer voor de doelman die officieel zonder club zit na het aflopen van zijn contract met AC Milan. De UEFA kroonde hem tot Speler van het Toernooi. Voor het eerst kreeg een goalie die eer. Donnarumma is bovendien de jongste die door de Europese voetbalbond op het schild wordt getild.

'Het is een droom, ik heb er geen woorden door. We hebben geschiedenis geschreven, we verdienen dit. We hebben een uitzonderlijke groep. Niemand geloofde in ons, maar hier staan we nu.' Met dank aan held Donnarumma.

Toch voelt Donnarumma zich nog niet helemaal op zijn plaats tussen de Italiaanse grootheden. 'Dankzij Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini heb ik hier kunnen schitteren. Ik moet me nog verbeteren, dit is een startpunt', toonde de 33-voudig international zijn bescheidenheid. 'Of ik al zo ben als Buffon? Hij blijft de beste aller tijden. Ik ga mijn best doen het team te helpen en we zullen zien waar het toe leidt.' De toekomst brengt hem naar alle waarschijnlijkheid naar Parijs. PSG staat op het punt de Italiaanse EK-held officieel vast te leggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Italië
Meer over Italië
Meer G. Donnarumma
Meer over G. Donnarumma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.