Italiaanse media hard voor De Ligt: regen van onvoldoendes

Reacties

Matthijs de Ligt kan de Italiaanse kranten na zijn debuut voor Juventus maar beter niet inlijsten. Volgens de Serie A-volgers werd in de topper tegen Napoli erg duidelijk dat de ex-Ajacied tijd nodig heeft in Turijn.

Italiaanse media hard voor De Ligt: regen van onvoldoendes

De stofwolken zijn opgetrokken na het spektakelstuk van zaterdag. Juventus won met 4-3 van Napoli, na met 3-0 te hebben voorgestaan. Natuurlijk gaat het over de eigen goal van Kalidou Koulibaly die Juventus uiteindelijk nog de zege opleverde, maar De Ligt ontsnapt niet aan de aandacht na zijn ongelukkige optredens.

Volgens La Gazzetta dello Sport moet de Oranje-international zich iedere tegengoal aantrekken. Het commentaar van het beroemde medium: 'Matthijs is op de plaats delict bij iedere tegengoal. Bij de goal van Manolas laat hij zich aftroeven door Manolas die beter anticipeert. Bij de goal van Lozano schat hij de situatie verkeerd in, waardoor Lozano vrij voor Szczesny komt. Bij de goal van Di Lorenzo is er opnieuw een situatie in het strafschopgebied en opnieuw anticipeert een tegenstander beter. Waarschijnlijk gaan wij ons deze dag ooit herinneren als een ontgroening, een van de weinige negatieve avonden van een fenomeen. Maar nu zagen we een miljoenenaankoop worstelen voor de ogen van Chiellini, die met krukken liep.'

Giovanni Martusciello, de waarnemend hoofdtrainer bij afwezigheid van Maurizio Sarri, was zaterdagavond al eerlijk over De Ligt. Hij gaf aan dat de verdediger nog wat achterloopt. Dat hij een uur lang goed speelde, maar daarna erg dure fouten maakten. Bij de technische staf is er het vertrouwen dat De Ligt de intelligentie heeft om zich snel aan te passen in Turijn.

Tancredi Palmeri, Serie A-volger voor BeIN Sports, is minder genuanceerd in zijn oordeel. De Italiaanse journalist geeft De Ligt bij zijn rapport een 3. De Italiaanse kranten zijn dan relatief nog positief, maar er is slechts één voldoende en dat is een minimale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VI volgde het debuut van De Ligt vanzelfsprekend op de voet. Lees hieronder een tactische analyse: waar ging het precies mis?

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.