Italiaanse media claimen echte reden achter Barça-afzegging van Roma te kennen

Reacties

Het statement van AS Roma over de afzegging van de oefenwedstrijd tegen Barcelona was niet heel verhelderend, in Italië weten ze inmiddels de reden waarom de Italiaanse club heeft afgezegd.

Italiaanse media claimen echte reden achter Barça-afzegging van Roma te kennen
© Pro Shots

Afgelopen maandag maakten Roma en Barcelona tegelijkertijd bekend dat de wedstrijd in het kader van de Trofeu Joan Gamper niet doorging. Roma meldde dat het had afgezegd om zichzelf de best mogelijke voorbereiding te garanderen, de toon van Barca's persbericht was dreigender. De club zette meteen de juridische afdeling aan het werk om te onderzoeken of er actie ondernomen wordt tegen Roma.

Het in Rome gevestigde Corriere dello Sport is achter de werkelijke reden van Roma's afzegging gekomen. Nasser Al-Khelaïfi, president van Paris Saint-Germain en de ECA (belangenbehartiger van profclubs in Europa) heeft Roma vriendelijk verzocht om niet te spelen tegen Super League-sympathisant Barcelona. De Catalanen vormen met Juventus en Real Madrid de groep die de nieuwe supercompetitie publiekelijk blijft steunen, de ECA heeft zich fel uitgesproken tegen de Super League-plannen.

Al-Khelaïfi zou Roma-eigenaar Dan Friedkin hebben benaderd met een suggestie om een streep door de oefenwedstrijd te zetten. De steenrijke zakenmannen hebben vanuit het verleden een goede band opgebouwd. Al-Khelaïfi is net als UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin een tegenstander van de Super League, Paris Saint-Germain deed dan ook niet mee aan de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.