Israëlische bond ontkent dat Isco-belager mes droeg

De Israëlische voetbalbond heeft in een statement laten weten dat er geen enkele informatie is die erop wijst dat één van de veldbetreders maandagavond een mes bij zich had. Dat bericht werd na de wedstrijd verspreid.

Israëlische bond ontkent dat Isco-belager mes droeg

Israël en Spanje namen het maandag in Jeruzalem tegen elkaar op voor het slotduel in Groep G. De Spanjaarden sloten een uitstekende WK-kwalificatie daar af met een 0-1 overwinning. Isco was andermaal één van de grote uitblinkers aan Spaanse kant.

De wedstrijd in het Teddi Malcha Stadium werd ontsierd door een incident rond de Real Madrid-dribbelaar. Een zestal Iraëlische fans bestormde het veld, maar werd uiteindelijk ingerekend. Achteraf verscheen het nieuws dat één van de belagers een mes bij zich had.

De Israëlische bond reageert verbaasd op die berichtgeving. 'Volgens de informatie die wij hebben is er geen bewijs of enige indicatie dat iemand een mes bij zich had. We hebben geen idee waar die berichtgeving vandaan komt. We gaan een rechtszaak aanspannen tegen de fans, maar ik herhaal: ik heb geen idee waar het nieuws over een vermeend mes vandaan komt.'

Volgens The Times of Israel had één van de fans zich afgescheiden en rende hij direct op Isco af. Toen hij dichterbij kwam, viel er een mes uit zijn hand. Hij werd tegengehouden door de politie voor hij bij Isco was. Marca berichtte juist dat de fan een telefoon in zijn hand had en dat er een klein mesje in zijn broekzak zat.

Isco zelf had er overigens weinig van meegekregen. 'Ik zou het niet weten, ik heb het niet gezien', reageerde de 22-voudig international.

Bekijk hier al onze video's