Groep G: Illarramendi geeft feestje Busquets kleur

Dankzij een kanonskogel van Asier Illarramendi heeft Spanje in stijl de WK-kwalificatiecampagne afgesloten. Italië nam drie punten mee uit Albanië, terwijl Macedonië een heel makkelijke avond had.

Israël - Spanje 0-1
Het bezoek aan Haifa was voor Sergio Busquets bijzonder, want de 29-jarige middenvelder van Barcelona speelde zijn honderdste interland namens Spanje. Aangezien de ploeg van bondscoach Julen Lopetegui al zeker was van de groepswinst en dus een WK-ticket, speelden de bezoekers met een veredeld B-elftal.

Na een klein half uur kreeg Aritz Aduriz een goede kans namens Spanje, maar Ariel Harush bracht redding op de kopbal. Vier minuten voor rust zorgde Bibras Natcho aan de andere kant voor gevaar. Maar zijn inzet ging over. De grootste mogelijkheden waren voor Spanje, maar Pedro stuitte in de slotfase van de eerste helft op Harush en in de 65ste minuut ging een schot van Jonathan Viera maar net naast.

Een kwartier voor tijd brak Illarramendi de ban. Met een geweldig schot van afstand opende hij de score. Kort voor tijd dacht ook Marco Asensio (foto) zijn eerste interlanddoelpunt te maken, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel. De overwinning voor de Spanjaarden kwam echter niet meer in gevaar.

Albanië - Italië 0-1
Italië blameerde zich vrijdag met een 1-1 tegen Macedonië, waardoor Spanje zeker was van de groepswinst. Het bezoek aan Albanië stond daardoor in het teken van eerherstel, maar de ploeg van bondscoach Giampiero Ventura startte moeizaam. Halverwege was er nog niet gescoord in Shkodër en dat kwam voor een groot deel door Svein Oddvar Moen, want de scheidsrechter weigerde tot twee keer toe een strafschop te geven aan Italië.

In de 73ste minuut was het alsnog raak voor de bezoekers. Na een voorzet van Leonardo Spinazzola vanaf de linkerflank scoorde Antonio Candreva bij de tweede paal. Het bleek de enige treffer van de wedstrijd.

Macedonië - Liechtenstein 4-0
Liechtenstein had zijn eerste negen wedstrijden in Groep G verloren en was ook op bezoek bij Macedonië kansloos. Halverwege was het verschil al gemaakt. Visar Musliu en Aleksandar Trajkovski zorgden voor de 2-0 ruststand en in de tweede helft liep de thuisploeg via Enis Bardhi en Arijan Ademi uit naar een 4-0 overwinning.