Ipswich dankzij Chelsea-huurling op rand van tweede promotie op rij

Reacties

Na de 1-2 zege op Coventry City is Ipswich Town nog maar één puntje verwijderd van de Premier League. Het zou de tweede promotie op rij betekenen voor The Tractor Boys, die vorig seizoen nog promoveerden naar het Championship. Chelsea-huurling Omari Hutchinson (20) is een van de blikvangers bij de ploeg.

Ipswich dankzij Chelsea-huurling op rand van tweede promotie op rij
© Pro Shots
Ipswich Town
Ipswich Town
2 - 0
Huddersfield Town
Huddersfield Town

De strijd om promotie naar de Premier League is dit seizoen onwijs spannend. Lang vochten Leicester City, Ipswich Town en Leeds United om de twee plekken die recht geven op directe promotie naar het hoogste niveau van Engeland. The Foxes werden eerder deze week kampioen. Ipswich lijkt nu aan de haal te gaan met de andere promotieplaats, nadat het Leeds United van Crysencio Summerville en Joël Piroe afgelopen vrijdag hard onderuit ging tegen QPR (4-0).

Bekijk hier de winnende treffer van Ipswich dinsdagavond tegen Coventry:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Conor Chaplin en Nathan Broadhead scoorden tot nu toe het vaakst voor The Tractor Boys (beide dertien doelpunten), maar veel aandacht gaat de laatste tijd uit naar Hutchinson. De aanvaller maakte in de zomer van 2022 de overstap van de Onder-21 van Arsenal naar die van Chelsea en staat te boek als groot talent. Dit seizoen wordt hij door de club uit Londen verhuurd aan Ipswich, waar hij al goed was voor negen goals en vijf assists. De international van Jamaica begon maar negentien keer in de basis.

Afgelopen zaterdag etaleerde Hutchinson zijn klasse in het duel met Hull City (3-3). Daarin nam hij twee doelpunten voor zijn rekening. Met name zijn tweede treffer was wonderschoon: Hutchinson sneed vanaf de rechterkant naar binnen en krulde de bal in de lange hoek.

Ook de naam van linksback Leif Davis mag niet worden vergeten. De 24-jarige Davis, die notabene uit de jeugd van concurrent Leeds United komt, heeft al 18 (!) assists achter zijn naam staan in het Championship dit seizoen. Ook maakte hij twee doelpunten voor The Tractor Boys.

De architect achter het elftal is manager Kieran McKenna. De 37-jarige Noord-Ier was in het verleden onder meer actief als assistent bij Manchester United, maar in december 2021 kwam hij bij Ipswich voor de groep te staan. Op dat moment stond de ploeg twaalfde in de League One. Een seizoen later wist McKenna met zijn ploeg te promoveren naar het Championship, nu is een punt in het duel met laagvlieger Huddersfield Town deze zaterdag genoeg om promotie naar de Premier League veilig te stellen. Mocht Ipswich daarin slagen, dan keert de ploeg voor het eerst sinds 2002 terug op het hoogste niveau van Engeland.

VI's Süleyman Öztürk dook eerder dit seizoen al in het onverwachtse succes van Ipswich:

Bekijk hier al onze video's
Meer Ipswich Town
Meer over Ipswich Town
Meer O. Hutchinson
Meer over O. Hutchinson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.