Invaller Batshuayi redt Dortmund met heldenrol in topper

Michy Batshuayi heeft weer eens bewezen van onschatbare waarde te zijn voor Borussia Dortmund. Tegen Eintracht Frankfurt scoorde hij twee keer, waaronder een prachtige 3-2 in de 94ste minuut. Hierdoor blijft Dortmund in het spoor van aartsrivaal Schalke 04.

Voorafgaand stonden beide ploegen op een gedeelde derde plaats in de Bundesliga. Na 25 duels hadden de teams 42 punten verzameld. Eén punt minder dan nummer twee Schalke, dat afgelopen vrijdag nog met 0-1 won van FSV Mainz. BVB opende al vroeg de score. Christian Pulisic brak door op de rechterflank en probeerde Andreas Schürrle (die de voorkeur kreeg boven Michy Batshuayi in de punt van de aanval) te bereiken. Hij zag echter dat Eintracht-verdediger Marco Russ ervoor kwam en de bal per ongeluk in zijn eigen doel tikte.

Vervolgens duurde het lang voordat er weer iets noemenswaardigs gebeurde, behalve dat Jonathan de Guzman halverwege binnen de lijnen was gekomen. De Nederlander was ook direct belangrijk bij de gelijkmaker een kwartier voor tijd. Uit zijn vrije trap scoorde Luka Jovic, de vervanger van voormalig FC Utrecht-spits Sebastién Haller, een kwartier voor tijd met een kopbal.

Twee minuten later was het de even daarvoor ingevallen Michy Batshuayi die Dortmund toch weer op voorsprong zette. Na een goed één-tweetje met Pulisic schoot hij overtuigend binnen: 2-1. In de negentigste minuut werd het toch weer gelijk. Danny Blum rondde een goed uitgespeelde aanval makkelijk af. Het bleek echter niet de beslissing. In de 94ste was het wederom Batshuayi die zijn ploeg op voorsprong zette. Dit keer vond hij met een heerlijke uithaal de linkerbovenhoek.

Hierdoor komt weer Dortmund op de derde plaats in de Bundesliga. Eén punt achter aartsrivaal Schalke 04. Kort na het laatste fluitsignaal twitterde de goaltjesdief er overigens al weer op los.