Bayern kan champagne koud zetten na ouderwets pak slaag HSV

Bayern München kan zich opmaken voor een saillant kampioensduel, nadat het zaterdagmiddag afrekende met Hamburger SV. Als vanouds werden de bezoekers hardhandig opzij gezet.

Bayern München - Hamburger SV 6-0
Bayern München gaat fier aan kop in de Bundesliga en de titel lijkt een kwestie van tijd voor de ploeg van trainer Jupp Heynckes. Bij tegenstander Hamburger SV loopt het een stuk minder. De club kijkt vanaf de zeventiende plek tegen een achterstand van liefst zeven punten aan op de zestiende plek, waarmee het voorkomen van directe degradatie met de week lastiger wordt.

Een uitwedstrijd tegen Bayern is vaak een hel voor Die Rothosen, want vorig seizoen werd het - niet voor het eerst - liefst 8-0 voor Der Rekordmeister. Ook deze editie leek een heuse afstraffing te worden voor het geplaagde HSV. Binnen twintig minuten stond de teller voor de koploper namelijk al op drie. Franck Ribéry omspeelde de doelman en zorgde voor de openingstreffer, een kopbal en een intikker van topscorer Robert Lewandowski betekende een ontluisterende 3-0 stand in de openingsfase. Dankzij deze twee treffers is de Poolse topschutter Giovane Élber voorbij als buitenlands topscorer aller tijden van Bayern in alle competities. De thuisploeg bleef daarna met de club uit Hamburg spelen, maar bouwde de score tegen de Nederlandse verdediger Rick van Drongelen en co voor rust niet verder uit.

Na de hervatting probeerden de bezoekers de schade beperkt te houden, maar Robben had daar geen boodschap aan. Een harde knal van buiten het strafschopgebied zorgde voor de 4-0. Vervolgens nam de thuisploeg wat gas terug, al waren Thiago en Sebastian Rudy nog dicht bij de vijfde treffer. Bij deze pogingen redde doelman Christian Mathenia uitstekend, maar een prachtige solo met dito afronding van Ribéry was ook de sluitpost te machtig. De Fransman zorgde in de slotfase met zijn tweede treffer voor de 5-0. Vervolgens miste Lewandowski nog een strafschop, maar in extremis mocht hij nogmaals aanleggen van elf meter. Deze keer was de topschutter wel trefzeker: 6-0.

De voorsprong op nummer twee Schalke 04 bedraagt weer twintig punten voor Bayern, met nog acht duels te gaan. Mochten de uitslagen van Schalke, nummer drie Borussia Dortmund en nummer vier Eintracht Frankfurt positief uitvallen komende week, dan is het kampioenschap komend weekend. Anders kan het feest een speelronde later in eigen huis tegen uitgerekend Dortmund losbarsten.

1899 Hoffenheim - VfL Wolfsburg 3-0
Bij VfL Wolfsburg begon een Nederlands drietal vanaf het eerste fluitsignaal. Paul Verhaegh, Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer kregen een basisplaats van trainer Bruno Labbadia. Bazoer krijgt onder de derde Wolfsburg-trainer van het Bundesliga-seizoen weer meer kansen. Twee weken eerder kende hij tegen FSV Mainz 05 nog een ongelukkige rentree in de basis.

Tegen Hoffenheim, waar Justin Hoogma niet bij de wedstrijdselectie zat, keken de Nederlanders al snel tegen een achterstand aan. Nico Schulz schoot na een kwartier de openingstreffer binnen: 1-0. Wolfsburg slaagde er niet in om de vroege achterstand om te buigen. Sterker nog, in de slotfase liep Hoffenheim nog uit naar een gemakkelijke overwinning. Een lage knal van Serge Gnabry en een eigen doelpunt van Josuha Guilavogui zetten de eindstand op het scorebord. Door de nederlaag blijven de degradatiezorgen groot bij Die Wölfe. Wolfsburg bezet de vijftiende plaats met evenveel punten (25) als nummer zestien Mainz. De zestiende plaats heeft in de Bundesliga wedstrijden om promotie/degradatie tot gevolg.

Bazoer in duel om de bal met Lukas Rupp van Hoffenheim.

Hannover 96 - FC Augsburg 1-3
Zonder de geblesseerde Jeffrey Gouweleeuw heeft FC Augsburg een zege geboekt op bezoek in Hannover. Michael Gregoritsch, die de eveneens geblesseerde Alfred Finnbogason verving, en Gojko Kacar waren in de eerste helft trefzeker namens de middenmoter. Salif Sané maakte tussendoor nog gelijk. In de tweede helft zorgde Gregoritsch met zijn tweede treffer voor de beslissende 1-3.