Inter verslikt zich in Sassuolo en lijdt duur puntenverlies

Internazionale heeft zondag een verrassende nederlaag geleden. De titelkandidaat in de Serie A liep in eigen huis duur puntenverlies op tegen Sassuolo, dat voor het eerst in vier competitieduels won.

Internazionale
0 - 2
Sassuolo
Sassuolo

Inter maakte afgelopen woensdag tegen Liverpool nog een sterke indruk, maar verloor de Champions League-wedstrijd wel: 0-2. De ploeg van trainer Simone Inzaghi slaagde er ook niet in om de twee competitieduels daarvoor te winnen. Eerst won AC Milan met 1-2 en een week later hield Napoli Inter op 1-1. Tegen Sassuolo liepen de Milanezen vanaf het begin achter de feiten aan.

Na een kleine acht minuten openden de bezoekers namelijk al de score. Domenico Berardi vond Giacomo Raspadori, die uithaalde en doelman Samir Handanovic onvoldoende antwoord zag hebben op zijn schot. Inter kreeg daarna via Hakan Çalhanoglu en Lautaro Martínez kansen op de gelijkmaker, maar het was na 26 minuten Sassuolo dat opnieuw scoorde.

De Inter-defensie, waar Stefan de Vrij een van de drie spelers was, bleef teruglopen toen Sassuolo de aanval zocht. Raspadori speelde Hamed Traoré aan, die met een voorzet richting de tweede paal Gianluca Scamacca vond. De voormalig speler van PSV en PEC Zwolle verdubbelde met een kopbal de voorsprong van de bezoekers.

Zo stond Inter voor een hels karwei om terug te komen van een achterstand van twee doelpunten. Roberto Gagliardini probeerde het richting de rust met een schot van afstand. Keeper Andrea Consigli redde en zag Berardi even later bijna de 0-3 maken. Zijn schot raakte de lat. Inzaghi besloot vervolgens om in de rust in te grijpen. Gagliardini en Matteo Darmian gingen naar de kant voor Edin Dzeko en Denzel Dumfries.

Dzeko was al snel dicht bij een goal, maar stuitte tot twee keer toe op Consigli. Sassuolo loerde op de counter om de wedstrijd te beslissen en kreeg twee kansen via Raspadori. De bal ging er niet in voor Sassuolo, maar nog wel voor Inter. Abdou Harroui, die na tachtig minuten inviel voor Traoré, zag De Vrij in de extra tijd binnenkoppen. Tot overmaat van ramp ging er echter een streep door die goal vanwege hands in een eerder stadium.