Inter staat klaar na zwarte rook in Turijn: Dybala vertrekt bij Juventus

Reacties

Paulo Dybala vertrekt na dit seizoen transfervrij bij Juventus. Dat heeft directeur Maurizio Arrivabene maandagavond bevestigd. De gesprekken over het verlengen van zijn aflopende contract zijn gestaakt.

Inter staat klaar na zwarte rook in Turijn: Dybala vertrekt bij Juventus
© Pro Shots

En dus komt er in de zomer na zeven jaar een einde aan de samenwerking tussen Dybala en De Oude Dame. Eind vorig jaar leek een contractverlenging van de 28-jarige Argentijn nog nabij, maar Juventus paste zijn aanbieding volgens Italiaanse media vervolgens aan. In plaats van elf miljoen euro kon de linkspoot nog slechts zo'n zeven miljoen euro plus bonussen verdienen. Daarna liepen de onderhandelingen spaak.

Goed ingevoerde bronnen rondom Juventus melden dat het blessureleed van Dybala tijdens het huidige seizoen de clubleiding aan het twijfelen bracht. De komst van Dusan Vlahovic in januari deed de rest. Directeur Arrivabene bevestigde dat laatste maandagavond in gesprek met Tuttomercatoweb. 'Na de komst van Vlahovic stond Paulo niet langer centraal in ons project. Daarom hebben we deze beslissing genomen.'

Maandag was er nog een meeting tussen beide partijen om de laatste plooien glad te strijken, maar die gesprekken leidden niet tot het gewenste resultaat. Dybala stond niet open voor de lagere aanbieding en Juventus was niet bereid meer te bieden. 'Maar niemand heeft ooit getwijfeld aan de kwaliteiten van Paulo', vervolgde Arrivabene. 'De gesprekken zijn vriendelijk en respectvol verlopen. Het besluit is genomen.'

Gazzetta dello Sport spreekt van zwarte rook in Turijn. Vertrekt Paulo Dybala nu naar Internazionale, de rivaal van Juventus?
Gazzetta dello Sport spreekt van zwarte rook in Turijn. Vertrekt Paulo Dybala nu naar Internazionale, de rivaal van Juventus?

En dus loopt Dybala na dit seizoen transfervrij de deur uit. Daarmee komt er een einde aan een succesvolle periode. Sinds hij in 2015 overkwam van Palermo, werd La Joya vijf keer kampioen van Italië en won hij vier keer de Coppa Italia. Zijn aandeel was met 113 doelpunten in 283 wedstrijden aanzienlijk. In Italië wordt daarom al de vergelijking getrokken met Alessandro Del Piero. De clubicoon werd in 2012 na bijna twee decennia de deur gewezen.

Inter
Volgens Italiaanse media staat Internazionale al klaar om Dybala met open armen te ontvangen. Voormalig Juve-directeur Giuseppe Marotta heeft nu de leiding bij de kampioen van Italië. In Turijn zijn ze op hun beurt ook al begonnen met het zoeken naar een opvolger. Nicolò Zaniolo wordt genoemd als belangrijkste kandidaat. De aanvaller van AS Roma weigert zijn in 2024 aflopende contract te verlengen en moet zo'n veertig miljoen kosten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer P. Dybala
Meer over P. Dybala
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.