Internazionale heeft zaterdagavond voor de zevende keer op rij gewonnen in alle competities. Sassuolo werd verslagen en daardoor profiteerde de ploeg van trainer Simone Inzaghi optimaal van puntenverlies bij de concurrentie.

Internazionale
4 - 2
Sassuolo
Sassuolo

Lazio kwam vrijdag op eigen veld niet verder dan 2-2 tegen Lecce, terwijl AC Milan eerder op de zaterdag zelfs met 2-0 verloor bij Spezia. Inter kon dus uitstekende zaken doen in de jacht op een Champions League-ticket. Het eerste gevaar kwam echter van Sassuolo, dat in de elfde minuut de score dacht te openen. Domenico Berrardi werkte de bal in het net, maar aan het doelpunt ging buitenspel vooraf. De VAR zette dus een streep door die treffer.

Inter, waar Stefan de Vrij een basisplaats had en Denzel Dumfries op de bank bleef, kwam maar niet in de wedstrijd en moest toezien dat de bezoekers in de eerste helft de beste mogelijkheden kregen. Vier minuten voor rust was het echter de jarige Romelu Lukaku die voor de voorsprong van de thuisclub zorgde. Met een schitterende knal maakte hij de 1-0, waardoor hij in zijn laatste vier Serie A-duels (inclusief de openingstreffer tegen Sassuolo) betrokken was bij liefst zeven goals.

In de tweede helft kwam Inter uitstekend uit de kleedkamer, want na een eigen doelpunt van Ruan Tressoldi en een treffer van Lautaro Martínez stond het na 58 minuten 3-0. Inter zat op rozen en leek rustig toe te kunnen werken naar dinsdag. Dan probeert het thuis tegen Milan in de halve finale van de Champions League en 0-2 overwinning uit de heenwedstrijd over de streep te trekken. Via Matheus Henrique en Davide Frattesi kwam Sassuolo echter nog terug tot 3-2.

Het slotakkoord in Stadio Giuseppe Meazza kwam echter van Lukaku, die de eindstand kort voor tijd bepaalde op 4-2. Internazionale kent daardoor een geweldig weekend. De ploeg van Inzaghi heeft nu 66 punten uit 35 duels, waarmee het nu derde staat in de Serie A. De voorsprong op nummer vijf AC Milan is vijf punten. Komende dinsdag hoopt Inter in eigen huis de finale van de Champions League te bereiken, terwijl op 24 mei ook nog de eindstrijd van de Coppa Italia tegen Fiorentina op het programma staat.