Lazio voorkomt blamage en mag nog hopen op plek twee

Met nog drie wedstrijden te gaan blijft de strijd om plek twee in de Serie A onverminderd spannend. Nummer drie Lazio wist ternauwernood een nederlaag te voorkomen tegen het laaggeklasseerde Lecce.

Lazio
Lazio
2 - 2
Lecce
Lecce

AC Milan lijkt uitgeschakeld in de strijd om de tweede plaats, maar Internazionale, Lazio en Juventus zitten daar nog volop in. Lazio had plek twee van Juventus over kunnen nemen, maar wist niet te winnen van nummer zestien Lecce. Het leek voor Lazio de goede kant op te vallen toen Ciro Immobile na 34 minuten zijn elfde doelpunt van het seizoen maakte.

De vreugde bleek van korte duur, want voor de theepauze tekende Rémi Oudin voor de gelijkmaker, om kort na rust ook voor de verrassende voorsprong voor Lecce te zorgen. Lazio moest heel diep gaan om een nederlaag te voorkomen, maar in de 94e minuut van de wedstrijd konden de Lazio-fans toch nog een keer juichen toen Sergej Milinkovic-Savic alsnog voor 2-2 zorgde.

Lazio speelt de overige wedstrijden tegen Udinese, Cremonese en Empoli. Het verschil met nummer twee Juventus is één punt, maar De Oude Dame speelt zondag nog tegen Cremonese en kan dus op vier punten komen.