Iniesta zet Bartomeu in zijn hemd en zaait twijfel over toekomst

Reacties

Andrés Iniesta heeft Barcelona-president Josep María Bartomeu tegengesproken over een principeakkoord tussen de club en de spelmaker. De clubleiding van de Catalenen lijkt wederom te vroeg te hebben gejuicht.

Iniesta zet Bartomeu in zijn hemd en zaait twijfel over toekomst

In een groot interview met El Mundo Deportivo gaf Bartomeu dinsdag prijs dat er overeenstemming is tussen Barcelona en Iniesta over een nieuw contract. De inmiddels 33-jarige Spanjaard heeft nog één jaar te gaan in Camp Nou met zijn huidige verbintenis. Iniesta, die al sinds 1999 voor Barcelona speelt, werd woensdag naar de situatie gevraagd bij zijn terugkeer op vliegveld El Prat na interlandverplichtingen. Spaanse journalisten vroegen of er een akkoord was over een contractverlenging. 'Nee', luidde het korte en vooral opmerkelijke antwoord van de routinier.

De ontkenning van Iniesta komt op een bijzonder slecht moment voor Bartomeu. Vorige week vrijdag Agustí Benedito met zijn motie van afkeuring tegen het huidige Barcelona-bestuur begonnen. De leider van de opstand moet binnen veertien werkdagen de steun van 16.570 clubleden op papier zien te krijgen om nieuwe presidentsverkiezingen te krijgen.

Bartomeu heeft een vrachtlading kritiek gekregen na een onrustige zomer, waarin er ook veel onduidelijkheid was over de toekomst van Lionel Messi. Barça meldde op 5 juli al dat Messi snel na zijn vakantie een nieuw vierjarig contract zou ondertekenen, zoals de club dat met zijn sterspeler was overeengekomen. De dertigjarige Argentijn heeft inmiddels zijn krabbel nog altijd niet gezet, waardoor ook hij in de huidige situatie volgende zomer transfervrij is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.