Indrukwekkende statistiek onderstreept Champions League-vorm Vinícius

Reacties

Vinícius Júnior is dit seizoen weer op dreef in de Champions League. Na zijn twee doelpunten op dinsdagavond tegen Bayern München is er geen enkele speler die sinds het seizoen 2021/22 bij meer doelpunten direct betrokken was in het miljoenenbal. 

Indrukwekkende statistiek onderstreept Champions League-vorm Vinícius
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 2
Real Madrid
Real Madrid

De Braziliaan was in de afgelopen drie Champions League seizoenen direct betrokken bij 31 doelpunten. Daarmee laat hij onder meer namen als Kylian Mbappé, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Karim Benzema achter zich. In het huidige Champions League seizoen was Vinícius in acht wedstrijden al goed voor vijf treffers en vier assists. Hij scoorde in de groepsfase tegen Napoli, Braga en RB Leizpig, en dus dinsdagavond in de halve finale tegen Bayern München.

Dat waren twee hele belangrijke doelpunten voor Real. Vinícius zorgde in de Allianz Arena al vroeg voor de 0-1. Met een goede loopactie creëerde hij ruimte in het centrum, waar de Braziliaan vervolgens zelf indook. Een geweldige pass van Toni Kroos zette hem alleen voor Manuel Neuer, waarna Vinícius koeltjes afronden. Vlak voor tijd zorgde hij vanaf elf meter voor de 2-2, waar de return volgende week in Madrid beslissend zal worden.

VI's Pieter Zwart ging woensdagochtend al uitgebreid in op de indrukwekkende prestaties van Vinícius:

Waarom Vinícius Jr. dé kroonprins van het huidige voetbal is na Messi en Ronaldo
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.