In Rusland scoort Promes alsof er niets aan de hand is

Het strafproces tegen de van poging tot moord verdachte Quincy Promes begint op 21 oktober in de rechtbank in Amsterdam. Ondertussen is de vijftigvoudig international in het oorlogvoerende Rusland bezig aan een uitstekend seizoen. Alsof er niets aan de hand is, scoort de Amsterdammer er op los.

In Rusland scoort Promes alsof er niets aan de hand is

'Deze speler is geweldig', schreef de gerenommeerde Russische sportkrant Sport Express maandag niet voor niets. Promes is als een komeet van start gegaan dit seizoen. Terwijl de hele wereld met angst en beven de explosieve situatie aan de Russische en Oekraïense grens volgt, is de omstreden aanvaller stoïcijns op zijn plaats blijven zitten in hoofdstad Moskou. Dankzij twee doelpunten en één assist vijzelde Promes zondag zijn statistieken nog maar eens op. In zestien wedstrijden scoorde hij al veertien keer en was hij bovendien goed voor zes assists.

In Rusland wordt ondanks de nijpende situatie gewoon gevoetbald. Waar diverse buitenlandse spelers vertrokken uit Rusland na het uitbreken van de oorlog is Promes nog gewoon speler van Spartak Moskou. Sterker, hij probeerde andere Europeanen te overtuigen van een langer verblijf in Rusland. Technisch directeur Artem Rebrov vertelde dat recent aan Sports. 'Quincy was erg belangrijk in het terugbrengen van de rust in deze moeilijke situatie. Hij heeft met iedereen gesprekken gevoerd en heeft geprobeerd iedereen ervan te overtuigen dat ze moeten blijven. Hij zei dat hij Spartak niet ging verlaten voor we kampioen zijn. Toen hij een paar jaar geleden wegging bij Spartak was hij al de absolute leider op het veld, maar inmiddels is hij ook de baas in de kleedkamer.'

Waar Promes in Rusland lof toegezwaaid krijgt vanwege zijn rol binnen de lijnen, hangt hem in Nederland een zware celstraf boven het hoofd. Maandag werd bekend dat op 21 oktober het strafproces tegen Promes begint met een regiezitting. Het OM beschuldigt de aanvaller van poging tot moord, nadat aanvankelijk de aanklacht nog poging tot doodslag dan wel zware mishandeling was.

Bekijk hier al onze video's
Meer Spartak Moskou
Meer over Spartak Moskou
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer Q. Promes
Meer over Q. Promes