Imposante serie Van Dijk ten einde

Reacties

Hoewel Virgil van Dijk er niet wakker van zal liggen, is er zondag een einde gekomen aan een fraaie statistiek van de Nederlander. Voor het eerst in 65 duels (!) slaagde er weer eens een tegenstander in om de Oranje-aanvoerder voorbij te dribbelen.

Imposante serie Van Dijk ten einde

Van Dijk, die onlangs werd genomineerd voor de FIFA-award Speler van het Jaar, trad zondag met Liverpool aan tegen Manchester City in de strijd om het Community Shield. Liverpool verloor uiteindelijk na strafschoppen.

Na afloop werd ook stilgestaan bij een actie van Gabriel Jesus, de City-invaller die erin slaagde Van Dijk voorbij te dribbelen. Daarmee maakte hij een einde aan de fraaie reeks van de Nederlander en was hij de eerste sinds Mikel Merino in maart 2018 hetzelfde deed.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van Dijk toonde tegen City de vakantie redelijk goed verteerd te hebben. Hij oogde solide, stipte ook The Liverpool Echo aan met het rapportcijfer 7. Volgens de krant van Liverpool omzeilde City, zoals vaker in de onderlinge duels, Van Dijk. Bovendien werd benadrukt dat Van Dijk met zijn assist op de goal van Joel Matip ook belangrijk was geweest. De verdediger was zelf ook dicht bij een treffer met een kopbal tegen de lat.

Of Liverpool klaar is voor de competitie zal moeten blijken. Zowel manager Jürgen Klopp als Van Dijk zelf stipte onlangs al aan dat er niet te veel waarde moet worden gehecht aan de voorbereiding, maar soeverein was het vaak incomplete Liverpool niet met drie zeges, drie nederlagen en gelijkspel: Tranmere Rovers (6-0), Bradford City (3-1), Borussia Dortmund (2-3), Sevilla (1-2), Sporting Portugal (2-2), Napoli (0-3) en Olympique Lyon (3-1).

Voor Liverpool begint de Premier League vrijdag. Dan komt promovendus Norwich City op bezoek bij de Champions League-winnaar. Daarna volgt voor Van Dijk & co de strijd om de Europese Super Cup tegen Chelsea en competitieduels met Southampton (uit), Arsenal (thuis) en Burnley (uit).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.