FIFA openbaart: Van Dijk nipt voor Ronaldo, net geen nominatie Ten Hag

Reacties

De FIFA heeft de stemresultaten van de belangrijkste prijzen van het gala in Milaan bekendgemaakt. Lionel Messi won met enige afstand van Virgil van Dijk als Wereldvoetballer van het Jaar en Erik ten Hag kwam net tekort voor een nominatie als Trainer van het Jaar.

FIFA openbaart: Van Dijk nipt voor Ronaldo, net geen nominatie Ten Hag

Voor elke stem als nummer één bij een verkiezing kregen de genomineerden vijf punten. De nummers twee kregen telkens drie punten, de nummers drie telkens één punt. De stemmen werden uitgebracht door afgevaardigden van de media (van ieder land één) en de aanvoerders en bondscoaches van de nationale elftallen.

Van Dijk was als winnaar van de Speler van het Jaar van de UEFA licht favoriet voor de belangrijkste prijs van de FIFA-avond, maar Messi kreeg acht punten meer dan de verdediger van Liverpool. Van Dijk kreeg twee punten meer dan Ronaldo. Nummer zeven Frenkie de Jong en nummer negen Matthijs de Ligt, die werden opgenomen in het Elftal van het Jaar, ontvingen respectievelijk zestien en negen punten.

Bij de strijd om de vrouwelijke evenknie van die prijs eindigde Vivianne Miedema met 23 punten op plek vijf, de helft van het aantal van winnares Megan Rapinoe. Haar bondscoach Sarina Wiegman werd runner-up achter de Amerikaanse bondscoach Jill Ellis, die met acht punten meer dan Wiegman tot Trainer van het Jaar bij de vrouwen werd uitgeroepen.

Ellis kreeg gezelschap van Jürgen Klopp, die met 48 punten met enige afstand Pep Guardiola (38) en Mauricio Pochettino (27) aftroefde als Trainer van het Jaar. Ajax-coach Ten Hag en de Algerijnse bondscoach Djamel Belmadi waren zeer dicht bij een nominatie met 26 punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.