Van Dijk gaat ook op voor FIFA-prijs, De Ligt en De Jong vallen af

Reacties

Virgil van Dijk behoort tot de drie finalisten in de verkiezing van The Best FIFA Men's Player 2019. De verdediger van Liverpool neemt het op tegen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Van Dijk gaat ook op voor FIFA-prijs, De Ligt en De Jong vallen af

Donderdag nog werd Van Dijk uitgeroepen tot UEFA Player of the Year. In deze verkiezing rekende de Oranje-international af met Messi en Ronaldo. Op 23 september wordt tijdens een ceremonie in Milaan de winnaar bekend van de FIFA-prijs. Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, die tot de tien genomineerden behoorden, vielen af. Hetzelfde geldt voor Sadio Mané, Harry Kane, Eden Hazard, Mohamed Salah en Kylian Mbappé.

De periode waarnaar is gekeken is die tussen 16 juli 2018 en 19 juli 2019. De tien genomineerden werden samengesteld door een panel van experts, bestaande uit Franco Baresi, Bum-kun Cha, Fabio Capello, Ricki Herbert, Kaká, Lothar Matthäus, Francisco Maturana, Hugo Sánchez, Juan Sebástian Verón en Xavi. Tussen 31 juli en 19 augustus konden fans, journalisten, bondscoaches en aanvoerders van nationale teams op basis van die lijst hun stem uitbrengen.

The Best Football Awards bestaan sinds begin 2017. Daarvoor trok de FIFA samen met France Football op bij de Ballon d'Or-verkiezing. Het Franse tijdschrift organiseert nu in z'n eentje die verkiezing.

Miedema
Bij de vrouwen overleefde Vivianne Miedema de schifting van tien naar drie kandidaten niet. Oranjes topscorer aller tijden moet het afleggen tegen de Engelse Lucy Bronze en Alex Morgan en Megan Rapinoe uit de Verenigde Staten.

De eerdere podia:

Goud Zilver Brons
2016 Cristiano Ronaldo Lionel Messi Antoine Griezmann
2017 Cristiano Ronaldo Lionel Messi Neymar
2018 Luka Modric Cristiano Ronaldo Mohamed Salah
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.