Immobile onttroont Ronaldo en schiet Lazio richting Champions League

Reacties

Lazio heeft een erbarmelijke serie doorbroken door donderdagavond te winnen van Cagliari. De Romeinen zijn na de zege zeker van een klassering in de topvier van de Serie A en dat levert een Champions League-ticket op.

Immobile onttroont Ronaldo en schiet Lazio richting Champions League
© Pro Shots
Lazio
Lazio
2 - 1
Cagliari
Cagliari

Lazio leek in hele fases dit seizoen nog de belangrijkste uitdager van koploper Juventus, maar de vermoeidheid sloeg de laatste weken ook toe bij de ploeg van Simone Inzaghi, mede door een aantal blessures. De topploeg zakte in elkaar en pakte maar één punt in de laatste vijf speelrondes. In de periode daarvoor waren er echter al zoveel punten verzameld, dat tegen Cagliari een zege volstond om zeker te zijn van een plek bij de eerste vier.

Het dolende Lazio kende tegen Cagliari wel weer een valse start. De bezoekers hadden goede kansen in de eerste helft en waren met name met counters gevaarlijk. In de openingsfase had João Pedro namens Cagliari al prachtig gescoord uit een vrije trap, maar die treffer werd afgekeurd omdat ploeggenoten het Lazio-muurtje ontregelden. Giovanni Simeone opende in de 45ste minuut alsnog de score. De Argentijn zorgde tegen de oude club van zijn vader Diego voor de 0-1 met een van richting veranderd schot.

Lazio stelde in de tweede helft direct orde op zaken. Sergej Milinkovic-Savic maakte in de 47ste minuut al gelijk door met buitenkant rechts de bal in de bovenhoek te knallen. Het was Ciro Immobile die de ommekeer na een uur compleet maakte. De spits werd gelanceerd door zijn superaangever Luis Alberto en rondde af met een schot in de verre hoek: 2-1. Voor de dertigjarige Italiaan was het al zijn 31ste Serie A-goal van het seizoen. Daarmee ligt hij weer op koers om topscorer van Italië te worden. De voorsprong op Cristiano Ronaldo is met nog drie speelrondes te gaan één goal. De Juventus-ster kwam donderdag niet tot scoren bij de ontluisterende nederlaag tegen Udinese.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lazio trok de voorsprong over de streep en kan zo niet meer achterhaald worden door nummer vijf AS Roma. De kwalificatie voor de Champions League is de bekroning op een seizoen waarin Lazio, waar landgenoot Bobby Adekanye in de slotfase nog inviel, zich verrassend ontpopte tot titelkandidaat.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Lazio
Meer over Lazio
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.