Heldenrol De Ligt valt in duigen, titel nog niet binnen

Reacties

Juventus heeft donderdag de laatste twijfels over de Italiaanse titelprolongatie niet weggenomen. Udinese zette een dikke streep door het beoogde feestje van Matthijs de Ligt en co.

Heldenrol De Ligt valt in duigen, titel nog niet binnen
© Pro Shots
Udinese
Udinese
2 - 1
Juventus
Juventus

De Ligt toonde de laatste weken zijn onverzettelijkheid. De Oranje-international kampt met een schouderprobleem, maar hij wil van geen wijken weten. Ook tegen Udinese kwam hij aan de aftrap, met een ingetapete schouder.

De verdediger drukte een stempel op de wedstrijd. In de 42ste minuut trad hij vol in de schijnwerpers. Na een door William Troost-Ekong afgeslagen aanval kwam de bal bij de Oranje-international. Hij nam de bal aan, zette enkele stappen richting het Udinese-doel en waagde van zo'n twintig meter een poging om vervolgens de felicitaties in ontvangst te mogen nemen. Doelman Juan Musso had namelijk een antwoord schuldig moeten blijven op de inzet van Oranje-international.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met zijn vierde doelpunt in Italiaanse dienst brak De Ligt de ban in een eerste helft, waarin Juventus weinig van zijn status van koploper liet zien. Ondanks het stroperige spel was Cristiano Ronaldo dicht bij zijn 31ste Serie A-goal van het seizoen. Aan de andere kant ontsnapte de ploeg van Maurizio Sarri toen de paal een eigen doelpunt van Danilo voorkwam.

Na rust toonde Juventus niet veel beterschap. In de 52ste minuut moest De Oude Dame zelfs opnieuw beginnen. Na een voorzet van Ken Sema kopte de opvallend vrij staande Ilija Nestorovski knap raak; 1-1. Ondanks pogingen van beide clubs leek dat ook de laatste treffer van de avond te worden. Maar in de blessuretijd incasseerde Juventus een gevoelige tik. Seko Fofana troefde onder anderen De Ligt af en tekende voor de 2-1.

Daardoor moet Juventus het karwei zondag in de thuiswedstrijd tegen Sampdoria afmaken. Udinese, waar Bram Nuytinck, Hidde ter Avest en Marvin Zeegelaar in de basis waren begonnen, heeft zich door de zege zo goed als zeker veilig gespeeld.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.