'Ik zou hier niet zitten als wij zouden uitgeven wat Chelsea heeft uitgegeven'

Reacties

Pep Guardiola kijkt met verbazing naar de koopwoede van Chelsea. De manager van Manchester City heeft zelf toch ook al flink wat geld mogen uitgeven aan de komst van nieuwe spelers, maar wat er op Stamford Bridge gebeurt, is volgens Guardiola van een heel andere orde.

'Ik zou hier niet zitten als wij zouden uitgeven wat Chelsea heeft uitgegeven'
© Pro Shots

Chelsea maakte vrijdag de komst van Roméo Lavia bekend. De middenvelder is voor ruim zestig miljoen euro overgenomen van Southampton. Dat betekent dat er sinds de komst van Todd Boehly als nieuwe eigenaar nu al bijna een miljard is uitgegeven op de transfermarkt.

Volgens Guardiola was City daar nooit mee weggekomen. 'Als wij dit zouden doen, zouden we al dood zijn', zei de manager van de kampioen met het nodige theater op zijn persconferentie. 'Voor Chelsea is het gemakkelijker dan voor ons. Dat is geen kritiek, ze kunnen doen wat ze willen. Maar wij zouden aangevallen worden, dat kan je je niet voorstellen.'

'Ik zou hier niet zitten als wij zouden uitgeven wat Chelsea heeft uitgegeven in twee transferperiodes', besloot Guardiola. 'Jullie (de media, red.) zouden me vermoorden.'

Chelsea heeft deze zomer ongeveer 380 miljoen euro gespendeerd aan het aantrekken van acht nieuwe spelers. Daar komt geen enkel ander team in Europa ook maar bij in de buurt. Het record van hoogste zomeruitgaven ooit stond sinds 2019 op naam van Real Madrid, maar is inmiddels overtroffen door Boehly en co.

Op VI PRO zoomden we eerder al in op de plannen van Mauricio Pochettino bij Chelsea: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.