Ihattaren voor derde week op rij in Elftal van de Week

Reacties

Opnieuw was Mohamed Ihattaren een van de absolute uitblinkers bij PSV en dus staat hij voor de derde week op rij in VI's Elftal van de Week. De rest van het elftal wordt gevormd door tien spelers van negen Eredivisie-clubs.

Ihattaren voor derde week op rij in Elftal van de Week
© Pro Shots

Vrijdag trapten FC Emmen en ADO Den Haag de achtste speelronde van de Eredivisie af. Met een doelpunt en een assist had Luciano Slagveer een groot aandeel in de 3-0 zege van de Emmenaren en is hij een van de drie voorhoedespelers van het Elftal van de Week. Een dag later was het de beurt aan Heerenveen en VVV-Venlo. In dat duel was linksbuiten Chidera Ejuke met twee treffers uitblinker aan de kant van Heerenveen, dat met 3-0 won.

Zondag boekte Vitesse de tweede overwinning op rij. Riechedly Bazoer vervulde daarin een hoofdrol, door zijn ploeg op sleeptouw te nemen na de rode kaart van Julian Lelieveld. Fredrik Midtsjø was zondag regisseur op het middenveld van AZ, dat Heracles Almelo met 2-0 over de knie legde. De Noor kreeg als rapportcijfer een 7,5 en is daarmee Speler van de Week. Daarnaast was er opnieuw een plekje ingeruimd voor Ihattaren. De middenvelder blijft verbazen met zijn fabuleuze techniek en weet ondanks zijn leeftijd – zeventien jaar pas – wekelijks een hoog niveau te halen in de Eredivisie.

In de achterhoede geheel terecht een plekje voor FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen. Hij kopte zijn ploeg zondag tegen Willem II een paar minuten voor tijd op prachtige wijze naar de overwinning. De driemansachterhoede van het Elftal van de Week wordt aangevuld door Daley Blind en Rick Karsdorp. Op doel Janis Blaswich van Heracles Almelo; hij hield zijn ploeg lange tijd op de been tegen AZ, maar kon ondanks een uitstekend optreden niet voorkomen dat er met 2-0 werd verloren.

Elftal van de Week: speelronde 8

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.