Dribbelkoning Ejuke toont tegen VVV nu ook killerinstinct

Reacties

SC Heerenveen heeft zaterdagavond VVV-Venlo op eigen veld verslagen. In de eerste helft was het pleit al in Fries voordeel beslecht. Chidera Ejuke was daarbij de grote blikvanger.

Dribbelkoning Ejuke toont tegen VVV nu ook killerinstinct
VVV-Venlo
VVV-Venlo
0 - 3
sc Heerenveen
sc Heerenveen

De eerste helft in De Koel was er voor VVV-Venlo eentje om heel snel te vergeten. De Limburgse ploeg keek binnen een kwartier tegen een 0-2 achterstand aan en mocht dat zichzelf aanrekenen.

Bij de Friese openingstreffer liet John Yeboah zich op de achterlijn kinderlijk eenvoudig aftroeven door Sherel Floranus, die vervolgens Ejuke bediende: 0-1. Een foute pass van keeper Thorsten Kirschbaum was de oorzaak van meer Limburgse schade. De Nigeriaanse dribbelkoning Ejuke, tot het bezoek aan Venlo al goed voor 36 dribbels, tekende met een bekeken schot van afstand voor de 0-2.

Het Venlose leed was er niet alleen in defensief opzicht. Haji Wright liet halverwege de eerste helft een door hem zelf verdiende strafschop onbenut. Heerenveen-doelman Warner Hahn keerde de inzet van de Amerikaanse aanvaller van VVV.

VVV probeerde met verse krachten Elia Soriano en Jerome Sinclair nog te redden wat er te redden viel, maar het kwaad was al geschied in de eerste helft. Alle pogingen van de thuisploeg waren ook tevergeefs. In de 86ste minuut maakte Jens Odgaard aan alle Friese onzekerheid een einde, zodat Heerenveen ten koste van VVV een stapje omhoog kon zetten in de Eredivisie.

Ejuke
Beste man aan de kant van de Friezen was dus Ejuke. Voor vandaag was hij de man met de meeste geslaagde dribbels in de Eredivisie (36), maar werd hem nogal eens verweten zijn acties niet in rendement om te zetten. Vanavond toonde de Nigeriaan dat hij dat dus wél kan. Met vier Eredivisie-doelpunten is hij nu clubtopscorer.

Ejuke werd vanwege zijn hoofdrol ook verkozen tot Man van de Wedstrijd:

VVV-Venlo Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

VI-verslaggever Tom Knipping blikt terug op het duel: 'Er zit zeker potentie in Heerenveen'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
sc Heerenveen
26
8
9
9
41-41
0
33
11
Sparta Rotterdam
26
9
6
11
41-45
-4
33
12
FC Emmen
26
9
5
12
32-45
-13
32
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.