Strijdlustig FC Utrecht zet VAR-ergernis met tien man om in zege

Reacties

FC Utrecht heeft met tien man Willem II in eigen huis verslagen. Na een rode kaart voor Leon Guwara waren de Domstedelingen tegen de Tilburgers nog steeds de betere ploeg. Willem Janssen bezorgde de formatie van coach John van den Brom uiteindelijk de zege, die in blessuretijd nog wat werd verfraaid door Gyrano Kerk.

Strijdlustig FC Utrecht zet VAR-ergernis met tien man om in zege
FC Utrecht
FC Utrecht
2 - 0
Willem II
Willem II

Voorafgaand aan het duel bezette Willem II de zesde plaats met twaalf punten. Utrecht stond twee plekken lager met een punt minder. Ook in het eerste bedrijf was te zien dat de ploegen elkaar weinig ontlopen. Grote kansen waren er nauwelijks omdat de ploegen elkaar in de tang hielden.

Namens Utrecht hadden Simon Gustafson en Sander van de Streek het van afstand geprobeerd, maar bij de eerste poging trad Willem-goalie Timon Wellenreuther goed op en de poging van Van de Streek ging naast. Namens de Tilburgers rook Ché Nunnely aan een vroege treffer, maar trad doelman Maarten Paes goed. De grootste kans uit het eerste bedrijf was voor Marios Vrousai, hij leek op aangeven van Nunnely te gaan scoren maar Sean Klaiber stak daar op het laatste moment al glijdend een stokje voor.

In het tweede bedrijf was het hopen op meer spektakel, maar was de VAR nodig om de vlam voor even in de pan te laten slaan. Guwara speelde de bal te ver voor zich uit en raakte al glijdend met zijn been omhoog de knie van Freek Heerkens (foto boven). Scheidsrechter Edwin van de Graaf beoordeelde die actie met een gele kaart, maar trok op advies van VAR Erwin Blank en tot ergernis van het Utrecht-kamp toch een rode kaart.

Opvallend was dat na die rode kaart Utrecht eigenlijk alleen maar beter werd. Willem II zag eerst Bart Ramselaar op de paal schieten en vervolgens Kerk twee keer missen. Wat de Tilburgers daar tegenover zetten was zeer teleurstellend en daar kreeg de ploeg van coach Adrie Koster de rekening voor gepresenteerd. Kopspecialist Janssen - vijf van zijn laatste zes goals waren met het hoofd - knikte het tiental in de 87ste minuut op voorsprong. Door een late treffer van Kerk werd het voor Utrecht nog mooier, waardoor Willem II werd gepasseerd. Utrecht is nu vijfde.

Willem Janssen werd bij VI uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

FC Utrecht Nederland

Willem II Nederland

Willem II Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Als het niet loopt is het hoofd van Janssen een geweldig wapen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.