FC Emmen is dolgelukkig met aanwezigheid van ADO in Eredivisie

Reacties

FC Emmen heeft vrijdagavond zijn tweede competitiezege van dit seizoen geboekt. ADO Den Haag is duidelijk de favoriete tegenstander van de ploeg van Dick Lukkien in de Eredivisie.

FC Emmen is dolgelukkig met aanwezigheid van ADO in Eredivisie
FC Emmen
FC Emmen
3 - 0
ADO Den Haag
ADO Den Haag

Emmen won in zijn debuutseizoen op het hoogste niveau al twee keer van ADO (1-2 en 3-2). De formatie uit Drenthe pakte in het vorige jaargang ook zes punten tegen FC Utrecht en FC Groningen, maar van deze ploegen werd in het lopende seizoen al verloren. Tegen ADO was het ook in de derde ontmoeting bingo.

De basis van de zege van vrijdagavond werd in een sterke openingsfase gelegd. Vijf dagen na het thuisduel met Feyenoord, waarin Emmen in blessuretijd een verrassende zege verspeelde (3-3), schoot de ploeg van Lukkien tegen ADO uit de startblokken. Michael Chacon, Luciano Slagveer en Michael de Leeuw (tweemaal) zorgden in het eerste kwartier al voor opwinding. De inzet van Slagveer, een heuse scorpion kick, was bijzonder spectaculair.

ADO kwam er totaal niet aan te pas en hielp Emmen een handje bij de verdiende openingstreffer. Na een snel genomen vrije trap gaf Jan-Niklas Beste de bal laag voor en ADO-middenvelder John Goossens gleed onbedoeld de 1-0 binnen. Ook na dit eigen doelpunt bleef Emmen de aanval zoeken. Luuk Koopmans maakte een schot van Slagveer onschadelijk en Robbert de Vos vergat een crosspass van Keziah Veendorp te controleren.

Voor Emmen was er geen vuiltje aan de lucht, maar het geblesseerd uitvallen van Nick Bakker (zie foto boven) betekende een domper. Ferhat Görgülü kwam voor de verdediger in de ploeg en vervolgens kreeg ADO opeens twee grote kansen op de gelijkmaker. Dion Malone schoot net naast en Shaquille Pinas kopte uit een vrije trap van Goossens over. Pinas had de bal hierbij beter aan Tom Beugelsdijk kunnen laten.

De eerste helft eindigde zo niet goed voor Emmen en het tweede bedrijf startte ook vervelend voor de thuisploeg. Beste kwam bij een onschuldig duel met Crysencio Summerville verkeerd neer en werd de tweede speler die geblesseerd uitviel aan de kant van Emmen. Dat ADO hierna niet op gelijke hoogte kwam, was een klein wonder. Een schot van Beugelsdijk van dichtbij werd op het laatste moment nog geblokt door De Leeuw.

VAR-moment
ADO liet in de tweede helft meer zijn tanden zien en Aaron Meijers ontsnapte aan een rode kaart, toen scheidsrechter Erwin Blank door de VAR naar het videoscherm werd geroepen. De arbiter bestrafte een harde tackle van Meijers op De Vos na het zien van de beelden met slechts een gele kaart. Summerville verzuimde hierna om de 1-1 binnen te schieten, toen hij oog in oog met Dennis Telgenkamp kwam te staan. De keeper kwam als winnaar uit deze strijd.

Emmen kwam onder druk te staan, maar hield stand en verdubbelde uit een counter zijn voorsprong. De voorzet van Slagveer was precies op maat voor De Leeuw, die de 2-0 binnengleed. Slagveer maakte na een doorgeschoten uittrap van keeper Telgenkamp zelf de derde treffer en maakte het feest zo compleet voor Emmen. Omdat in het restant nog drie keer het aluminium werd geraakt (Malone en Thom Haye namens ADO, Lorenzo Burnet namens Emmen) bleef het bij 3-0. Dat is de grootste zege ooit van Emmen in de Eredivisie. De ploeg van Lukkien staat nu op zeven punten en wil iedere week wel tegen ADO spelen.

FC Emmen Nederland

ADO Den Haag Nederland

ADO Den Haag Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.