Ierland haalt Excelsior-spits Parrott bij selectie voor duel met Oranje

Reacties

Troy Parrott maakt deel uit van de Ierse selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland en het oefenduel met Nieuw-Zeeland. De 21-jarige spits wordt sinds eind augustus door Tottenham Hotspur verhuurd aan Excelsior.

Ierland haalt Excelsior-spits Parrott bij selectie voor duel met Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
Ierland
Ierland

Everton-verdediger Seamus Coleman, op de weg terug na blessureleed, en Championship-topscorer Sammie Szmodics van Blackburn Rovers zitten niet in het keurkorps van bondscoach Stephen Kenny.

Parrott, dit seizoen drie keer trefzeker in de Eredivisie, overleefde de schifting dus wél. De aanvaller miste tijdens de vorige twee interlandperiodes de boot, maar verzamelde ondanks zijn leeftijd toch al twintig caps. Ook toptalent Evan Ferguson van Brighton & Hove Albion zit erbij.

De wedstrijd tussen Nederland en Ierland is volgende week zaterdag in de Johan Cruijff Arena. Bij een zege is Oranje zeker van een EK-optreden. Gaat het helemaal mis tegen de Ieren, dan wacht op 21 november nog een herkansing in en tegen Gibraltar.

Ierland, dat eerder thuis met 1-2 verloor van Nederland, heeft er baat bij dat Oranje zich direct plaatst voor het EK. In dat geval komt er een plekje in de play-offs vrij. Via de 'normale weg' zit kwalificatie er niet in: die is allang doodgelopen voor de Ieren, die in 2016 voor het laatst acte de presence gaven op een EK.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.