Ieren redden de eer met zege in Gibraltar

Voor de punten hoeven ze het niet meer te doen, maar Ierland heeft maandagavond iets van zijn eer gered. Het EK-kwalificatieduel in en tegen Gibraltar wonnen de groenhemden met 0-4.

Gibraltar
Gibraltar
0 - 4
Ierland
Ierland

De ban werd in Faro, waar de wedstrijd werd gespeeld, al binnen tien minuten gebroken door de man op wiens brede schouders de hoop van heel Ierland rust. De achttienjarige spits Evan Ferguson tikte van dichtbij raak. Michael Johnston scoorde na een half uurtje vanaf zo'n beetje de doellijn 0-2.

Na een uur werd de score wat verder opgevoerd: een knap staaltje acrobatiek van Jamie McGrath bood Matt Doherty een niet te missen kans op de 0-3. Tien minuten voor tijd had Callum Robinson het slotakkoord namens de ploeg van Stephen Kenny met een doeltreffende kopstoot.

Voor Ierland is het van weinig belang, zij hebben enkel nog de uitwedstrijd bij Nederland en hebben, om via de play-offs toch nog naar het EK te gaan, belang bij een nederlaag tegen Oranje. Gibraltar maakt op geen enkele manier kans op een plek op dat toernooi en besluit volgende maand deze cyclus met normaal gezien kansloze missies tegen Nederland en Frankrijk.